Sjećanje

Opatijci se paljenjem svijeća i minutom šutnje prisjetili žrtava Škabrnje i Vukovara

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić

Članovi opatijske udruge već tradicionalno okupljaju se navedenog dana kako bi na ovaj simboličan način podsjetili na strahote i stradanja u ratu



OPATIJA Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Grada Opatije prisjetila se žrtava Škabrnje i Vukovara kao i svojih suboraca i kolega. Ispred opatijske tržnice paljenjem svijeća i minutom šutnje te dolaskom zastavnog voda, članovi udruge, brojne delegacije i građani Opatije odali su počast svima onima koji su dali život na oltaru domovine i prisjetili se nevinih žrtava rata. Članovi opatijske udruge već tradicionalno okupljaju se navedenog dana kako bi na ovaj simboličan način podsjetili na strahote i stradanja u ratu.


– Tradicionalno, već 15. godinu, obilježavamo ovaj dan kada se sjećamo žrtava Vukovara i Škabrnje, strašnog i nezamislivog zločina počinjenog nad nevinim narodom. Činimo to da ne zaboravimo kao i da podsjetimo građane Opatije i druge u Hrvatskoj na zločin koji se više nikada ne smije ponoviti – rekao je Ante Josipović, predsjednik Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Grada Opatije.


U paljenju svijeća i prisjećanju na žrtve pridružili su se predstavnici Grada Opatije, delegacije UABA Grada Opatije, delegacije iz svih opatijskih srednjih škola, Udruga branitelja – ogranak Lovran, opatijski vatrogasci i policajci te predstavnik roditelja poginulih hrvatskih branitelja Marin Cvetković.