Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Sjećanje

foto Opatijci se paljenjem svijeća i minutom šutnje prisjetili žrtava Škabrnje i Vukovara

Foto Marin Aničić
Foto Marin Aničić
Autor:
Objavljeno: 16. studeni 2018. u 22:57 2018-11-16T22:57:37+01:00

Članovi opatijske udruge već tradicionalno okupljaju se navedenog dana kako bi na ovaj simboličan način podsjetili na strahote i stradanja u ratu

OPATIJA Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Grada Opatije prisjetila se žrtava Škabrnje i Vukovara kao i svojih suboraca i kolega. Ispred opatijske tržnice paljenjem svijeća i minutom šutnje te dolaskom zastavnog voda, članovi udruge, brojne delegacije i građani Opatije odali su počast svima onima koji su dali život na oltaru domovine i prisjetili se nevinih žrtava rata. Članovi opatijske udruge već tradicionalno okupljaju se navedenog dana kako bi na ovaj simboličan način podsjetili na strahote i stradanja u ratu.

– Tradicionalno, već 15. godinu, obilježavamo ovaj dan kada se sjećamo žrtava Vukovara i Škabrnje, strašnog i nezamislivog zločina počinjenog nad nevinim narodom. Činimo to da ne zaboravimo kao i da podsjetimo građane Opatije i druge u Hrvatskoj na zločin koji se više nikada ne smije ponoviti – rekao je Ante Josipović, predsjednik Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Grada Opatije.

U paljenju svijeća i prisjećanju na žrtve pridružili su se predstavnici Grada Opatije, delegacije UABA Grada Opatije, delegacije iz svih opatijskih srednjih škola, Udruga branitelja – ogranak Lovran, opatijski vatrogasci i policajci te predstavnik roditelja poginulih hrvatskih branitelja Marin Cvetković.

o1611am26

o1611am27

o1611am28

o1611am29

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.