Maškarana povorka

Opatija u nedjelju postaje carstvo malih maškara. Zabavljat će ih Mia Dimšić, a bit će ih više od dvije tisuće

Aleksandra Kućel Ilić

Originalnost maski će pokazati najmlađi u tridesetak grupa, a glavna će cesta biti zatvorena za promet



OPATIJA Opatija je spremna za 22. dječji karnevalski korzo koji će se održati u nedjelju, 28. siječnja od 13 do 15 sati na opatijskoj glavnoj prometnici koja će biti zatvorena za promet, a više od dvije tisuće malih maškara prodefilirat će dionicom od tržnice do Slatine. Prema najavi Turističke zajednice Grada Opatije tridesetak grupa iz Opatije, s područja Liburnije, Rijeke i okolice, Istre i drugih dijelova Hrvatske pokazat će kako stupaju patuljci, kako čaraju coprnice i coprnjaki, kako se igraju šah, briškula i trešeta te kako izgledaju brojne druge kreacije iz dječje mašte. Na startu kod tržnice mališane će ispratiti Mario Lipovšek Battifiaca i Trio Asi, a na cilju, na kupalištu Slatina, dočekat će ih Josip Krmpotić i mlada pjevačka zvijezda Mia Dimšić koja će svojim koncertom podsjetiti da »Život nije siv«.


Tijekom povorke djeca će se koreografijama predstaviti na još tri lokacije – ispred hotela Paris, preko puta trgovine Tisak Media te kod TIC-a na kojima će program voditi Ivan Dorian Molnar, Tomislav Škulj Tommy te Dražen Turina Šajeta. Po završetku povorke, male će maškare okrijepu pronaći u Njam Njam šatoru s krafnama koje su donacija LRH, Hotela Adriatic i Radnika Opatija, a uz koje su manifestaciju pomogli i Ugostiteljska škola Opatija i Sava osiguranje. U nedjelju od 12 do 16 sati, za sav promet bit će zatvorena Ulica m. Tita od raskrižja s Ulicom dr. M. Laginje i Ul. F. Peršića do Slatine (ex hotel Zagreb).


Istodobno Ulica maršala Tita od zgrade gradske uprave do Ulice dr. M. Laginje postat će jednosmjerna u pravcu grada, a Ulica dr. M. Laginje, jednosmjerna u pravcu Nove ceste. Promet gradskih autobusa odvijat će se za to vrijeme po Novoj cesti.