Turnir veterana

Old Stars Zagreb 2015: U Opatiju po pobjedu došao i Emil Tedeschi

Marina Kirigin

Foto M. Aničić

Foto M. Aničić

Opatija je po drugi put domaćin Međunarodnom turniru veterana u košarci, koji je okupio 300 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Bosne i Hercegovine, a osim svima znanih košarkaških legendi, ima tu i poznatih odvjetnika, ekonomista, uspješnih gospodarstvenika... 



OPATIJA » Poznati odvjetnici, ekonomisti, priznati i uspješni gospodarstvenici, a među njima i mnogobrojne hrvatske košarkaške legende, okupirali su opatijski sportski parket dvorane »Marino Cvetković«. Iako je tek prva faza natjecanja, ispod obruča se vodi užarena borba u sklopu 27., ali drugog opatijskog, izdanja Međunarodnog turnira veterana u košarci koji nosi naziv Old Stars Zagreb 2015. Na natjecanje u Opatiju stiglo je gotovo 300 košarkaških veterana iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Bosne i Hercegovine, koji će zaključno do nedjelje odmjeravati snage u tri dobne kategorije (plus 35, plus 42 i plus 50).


Tijekom jučerašnjeg ranog poslijepodneva svakako najupečatljivija bila je ekipa Atlantic Grupe, na čelu sa Emilom Tedeschijem, uspješnim hrvatskim poduzetnikom, osnivačem i vlasnikom Atlantic Grupe i velikim zaljubljenikom u košarku. U Opatiju je stigao s tri košarkaške ekipe (u tri dobne kategorije), a u sastavu kojih su i srebrni olimpijac iz Barcelone Vladan Alanović, nekadašnji kapetan hrvatske reprezetacije Veljko Mršić te brojni bivši košarkaški prvotimci – Mate Skelin, Krešo Novosel, braća Voloder, Vučković, Lozančić… 


 I sport i zabava


– U Opatiji je uvijek lijepo i krasno se zabavljamo. Jučer smo upisali dvije pobjede i jedan poraz, a danas vjerujem u tri nove pobjede. Uvjeti su odlični. Krasno nam je i izvan košarkaških terena. Jučer smo bili blizu slovenske granice, u Zalukima, u jednoj sjajnoj konobi i bila je odlična fešta, a bit će i večeras… U našem sastavu zaista igraju vrhunski igrači, nekadašnji profesionalci, sudionici nižih košarkaških liga, ali i entuzijasti. Kod nas je ogromna interna konkurencija da bi uopće ušao među dvanaest, a kamoli da bi dobio minutažu. Ipak, to je ekipa koja nema zvijezde, to je društvo koje se druži tijekom cijele godine i zajedno trenira. Ambiciozna smo ekipa, ali rezultat nikada nije na prvom mjestu. Ovaj turnir osvajali smo već dva puta, i smatram da i ove godine imamo dobru šansu otići daleko – rekao je Tedeschi, dok su na susjednom parketu igrali »Đavolji odvjetnici« iz Zagreba i njihovi prijatelji. 


 Svjetski nivo




– Na ovaj turnir dolazimo već 13 godina. U Opatiji smo sada već drugi put i jako smo zadovoljni uvjetima u novoj dvorani. Osim na košarkaškom terenu, vrijeme nastojimo provesti u zabavi. Težište je sada u Rijeci, manje u Opatiji, pa tako navečer posjećujemo neke dobre pubove i klubove. Zadovoljni smo opatijskom gastroponudom, i ribljom i mesnom – sve je stvarno odlično. Opatija se jako razvila zadnje vrijeme, uređeni su brojni hoteli i stvarno izgleda reprezentativno i na svjetskom nivou. Povremeno i privatno dođem ovamo, a posebno ljeti kada vrijeme provodim u Selcu, pa onda navratim i u Opatiju. Naša ekipa sastavljena je od normalnih ljudi koji se bave normalnim sportom i nalazimo puno zadovoljstva na ovakvim turnirima, a slava i slično nas ne zanima – rekao je Vlado Modrić iz zagrebačke momčadi »Đavolji odvjetnici«.