Vedro i šareno

Oduševili mali slikari: Najmlađi otvorili međunarodni likovni natječaj Mandrać u Voloskom

Srđan Brajčić



VOLOSKO Međunarodni likovni natječaj Mandrać, u svom subotnjem izdanju za male slikare ponovno je okupio brojnu djecu koja se ne srame da široku javnost upoznaju sa svojim slikarskim talentom i umijećem. Čak 103 natjecatelja okupilo se, naime, na Malom Mandraću, pa je Volosko bio obojen vedrim, šarenim i veselim dječjim slikama, a žiri je imao puno posla da odabere one najbolje radove.


»Organizacija Malog Mandraća je bila odlična, kao i svake godine. Hrvatski muzej turizma uvijek je bio blizak Mandraću, tako je bilo i ovoga puta. Puno djece se doista odazvalo. Svi sudionici Malog Mandraća dobili su plakete za sudjelovanje, a oni najbolji mali slikari po izboru žirija i prigodne nagrade. Naravno, u dječjim radovima dominirali su motivi Voloskog i mora. Sve u svemu, jako smo zadovoljni, vjerujem i sudionici koji sudjelovanjem na Mandraću počinju svoj put u svijet umjetnosti i slikarstva, kazala nam je Norma Tuliak Srbulj iz Zajednice Talijana Opatije koja od samog početka sudjeluje u organizaciji likovne smotre Mandrać koja ove godine ima svoje već 32. izdanje i koju je pokrenuo akademski slikar Claudio Frank.




Nagrade su se na Malom Mandraću dijelile u dvije kategorije, za djecu do 10 godina, odnosno od 11 do 15 godina. Svaka kategorija imala je pet pobjednika. U kategoriji do 10 godina pobjednici su: Ivan Skračić (9), Katja Šepčić (8), Devin Ozen (7), Rita Vorel (9) i Zita Kunić (5). U starijem uzrastu pobjednici su: Asja Grakalić (13), Luka Radmilović (14), Tara Petković (11), Lucija Erstić (11) i Ira Crljen (11).





Opširnije u tiskanom izdanju