Više mogućnosti za odlaganje otpada

Od danas u Opatiji mobilno reciklažno dvorište

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Grad Opatija

Foto Grad Opatija

Radno vrijeme dvorišta je od ponedjeljka do četvrtka od 10 do 17 sati. Petkom će se MRD premještati pa neće biti moguće zbrinjavati otpad, a subotom je predviđeno radno vrijeme od 9 do 14 sati



OPATIJA  Značajna novost za opatijske mještane: od danas, 2. studenoga, započet će funkcionirati mobilno reciklažno dvorište na području grada Opatije.


Raspored lokacija na kojima će se određenih datuma nalaziti mobilno reciklažno dvorište i njegovo radno vrijeme moguće je pronaći na gradskim službenim web stranicama.


Radno vrijeme dvorišta je od ponedjeljka do četvrtka od 10 do 17 sati. Petkom će se MRD premještati pa neće biti moguće zbrinjavati otpad, a subotom je predviđeno radno vrijeme od 9 do 14 sati.




Prema informacijama trgovačkog društva Komunalac d.o.o. na mobilnom reciklažnom dvorištu moguće je odložiti: papir i karton, papirnu i kartonsku ambalažu, plastičnu ambalažu, staklo i metal, ostalu plastiku, stiropor, tekstil, gume, metale, obojene metale, biorazgradivi otpad, lijekove, medicinski otpad (samo oštri predmeti u originalnoj ambalaži-nekorišteni), baterije i akumulatore, jestiva i motorna ulja-masti, e-otpad manjih dimenzija (do 25 centimetara), deterdžente, boje i lakove, ambalažu onečišćenu opasnim tvarima, fluorescentne cijevi, metalnu ambalažu pod tlakom, pesticide, otapala, kiseline, lužine te otpadni antifriz.


Mobilno reciklažno dvorište je pokretna jedinica koja služi odvojenom prikupljanju i skladištenju manjih količina posebnih vrsta otpada iz kućanstva koji se ne mogu odlagati u spremnike za miješani, biorazgradivi ili reciklabilni komunalni otpad.


Prilikom predaje otpada korisnik mora predočiti posljednji račun javne usluge te osobni dokument, a za odlaganje otpada se ne plaća naknada.