Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Ulaganja u priobalje

Obnavlja se lungomare: Za sigurniju šetnju uz more utrošit će se 360 tisuća kuna

Foto M. Aničić
Foto M. Aničić
Autor:
Objavljeno: 15. siječanj 2016. u 20:39 2016-01-15T20:39:15+01:00

LOVRAN Zimski dani na početku 2016. godine u Lovranu prolaze u znaku prilično zahtjevnih radova, a kako bi se šetačima i dalje omogućio siguran prolaz lungomarem, nastavljeni su radovi kojima je cilj obnoviti dijelove ove šetnice po kojoj je nadaleko poznata Opatijska rivijera. Kako bi do proljeća, kada se u pravilu i šetnje uz obalni pojas intenziviraju, sve bilo spremno za veći prihvat ljudi željnih izlazaka u prirodu, sada se mora poprilično »potegnuti«, kako bi se planirani zahvati završili na vrijeme.

Radovi na rekonstrukciji dijela mostnih konstrukcija na lovranskoj obalnoj šetnici koji su započeli u listopadu prošle godine se nastavljaju, a da bi se spremno dočekalo sezonu, morat će se učiniti i više no što je u samom početku izgledalo.

Riječ je o investiciji vrijednoj 360.000 kuna za koju su sredstva izdvojili Općina Lovran i Primorsko-goranska županija, u sklopu koje će se obnoviti stotinjak metara lungomara, onaj dio koji je bio u dosta lošem stanju i koji je bio najhitniji za sanaciju. 

Osim radova na lokaciji ispod hotela »Bristol« u Lovranu, kako saznajemo, došlo je i do nepredviđenih radova u ovoj zoni kraj mora, u blizini hotela »Danica«, odnosno ispod kafića »Orange« gdje je utvrđeno da je zbog mogućeg urušavanja potrebna hitna sanacija volte i tog dijela obalnog puta. 

Zbog navedenih radova i sigurnosti pješaka, dio lovranskog lungomara trenutačno je zatvoren, a to će potrajati određeno vrijeme. 

Načelnik Općine Lovran Alan Sanković zamolio je šetače na obalnom putu u Lovranu za strpljenje jer će zbog radova koji će se odvijati tijekom idućeg razdoblja, sve do travnja, dionice obalnog puta morati biti zatvorene. 

Paralelno s radovima na lungomaru, u siječnju 2016. godine nastavljeni su i radovi na preuređenju lovranske ambulante. Nakon što je nedavno uređena fasada i unutrašnjost pedijatrije, na red je stigla i obnova obližnje kućice, kao i izgradnja prilaza za invalide, doznajemo u Općini Lovran.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.