Svečanost

Obitelj Marchioli u Mošćenićku Dragu dolazi već 36 godina, a obećaju vjernost i dalje

Marina Kirigin



MOŠĆENIČKA DRAGA Predstavnici draške vlasti i turističkog ureda, na dugogodišnjoj vjernosti zahvalili su obitelji Marchioli koja već punih 36 godina dolazi nekoliko puta godišnje iz Mestre kraj Venecije na odmor u Mošćeničku Dragu. Talijanska obitelj posljednjih godina boravi u apartmanu kod Ornele Brubnjak, a ranije je dolazila i kod obitelji Sterle, a sa sobom redovito dovode i brojne prijatelje.


Vitalan gospodin Bruno i njegova supruga Ines na našu obalu znali su dovoziti i gliser ili gumenjak, no s obzirom da je Bruno rođen 1932., posljednjih godina to više ne čini. Vole posjećivati draške restorane i uživati u odličnoj gastroponudi, pa načelnik Riccardo Staraj kaže da su ovakvi gosti izuzetno važni za općinu i njezin turistički razvoj.


Povodom ove obljetnice načelnik Staraj i zamjenica Luciana Sterle, zajedno s direktoricom TZO-a Mošćenička Draga Nensi Dretvić gostima su uručili priznanje za doprinos draškom turizmu, tortu i umjetničku sliku slikarice Sonje Škalamera Novak s motivom Mošćeničke Drage i tradicijske regate u tehnici akvarela. Druženje je u ugodnoj atmosferi održano u buffetu Velebit na placi gdje su Bruno i Ines stalni gosti. Ovaj znak pažnje je gospodin Bruno doživio vrlo emotivno, sa suzama u očima, i obećao vjernost Mošćeničkoj Dragi do kraja života.