Vijeće definiralo projektno rješenje

OPATIJSKI STADION Parkiralište ispod pomoćnog igrališta

Marina Kirigin

Idejni projekt novog opatijskog stadiona

Idejni projekt novog opatijskog stadiona

Bit će uređeno glavno igralište i pomoćno igralište s manjim parkiralištem, a dobit će se oko 700 sjedećih mjesta na tribinama ispod kojih će biti klupske prostorije i svlačionice



OPATIJA  Nakon pet godina razmišljanja o varijanti uređenja opatijskog nogometnog igrališta, Gradsko vijeće je na posljednjoj sjednici definiralo projektno rješenje prema kojem će se graditi stadion.


Podržana je varijanta uređenja koja uključuje parkiralište ispod pomoćnog igrališta, a koja bi trebala stajati oko 40 milijuna kuna. Postojala je i varijanta uređenja koja nije uključivala prostor za parkiranje, a koja bi iznosila oko 25 milijuna kuna, te varijanta u sklopu koje bi se ispod glavnog igrališta gradilo veliko parkiralište s 300 mjesta, a cijena takve investicije stajala bi možda čak i 15 milijuna eura.


– Bili smo zadovoljni svim rješenjima jer su sva nudila bolje uvjete, pa tako i ovim rješenjem prema kojem ćemo urediti glavno igralište, pomoćno igralište s manjim parkiralištem, te dobiti oko 700 sjedećih mjesta na tribinama ispod kojih će biti klupske prostorije i svlačionice. Zadovoljni smo da smo se pomakli s »mrtve točke« te se nadamo da će se čim prije krenuti u realizaciju ovog rješenja – rekao je predsjednik NK Opatija Robert Perčić nakon sjednice Gradskog vijeća na kojoj je, na prijedlog predsjednika Vijeća Fernanda Kirigina, usvojen zaključak koji će omogućiti bržu realizaciju projekta.




– Prijedlog je da se ide u varijantu s parkiralištem ispod pomoćnog igrališta koja je svima najbolja, ali da se projekt realizira u fazama. Namjera nam je pokušati već ove godine u rebalansu naći sredstva za prvu fazu koja bi uključivala uređenje glavnog terena s drenažom, uklanjanje materijala iza istočnoga gola kako bi se dobio dodatni prostor za igru te bolje ograđivanje kako bi se spriječili neovlašteni ulasci na tribine tijekom noćnih sati. Treći dio zaključka je da se predstavnik kojeg ovlasti klub uključi u proces izrade dokumentacije kako bi mogao utjecati na proces – predložio je Kirigin, a većina vijećnika (uz samo jednog suzdržanog) se s takvim prijedlogom i suglasila.