Spremni za doček

Noviteti za adventski ugođaj iz snova: Crikvenica će imati klizalište na plaži

Ljiljana Hlača

Uz Ledenu morsku bajku na radost najmlađih, noviteti su i vožnja kočijom kroz grad, te utrka kućnih ljubimaca



CRIKVENICA Iako su Božić i Nova godina mnogima još daleko, Grad Crikvenica već je definirao svoj adventski program. Sve je spremno za još jednu manifestaciju koja se sustavno razvija već treću godinu i u kojoj sudjeluje niz različitih ustanova, institucija, udruga, organizacija, fizičkih i pravnih osoba – kako bi njihova blagdanska čarolija uspjela, otkriva nam zamjenica gradonačelnika Grada Crikvenice Silvia Crnić.


Uz prepoznatljiva događanja kao što su Doček stare (Stara godina će se ispratiti uz nastup Hladnog piva), podjele darova sv. Nikole (za mališane već je pripremljeno 1.200 darova), i ove godine manifestacija ugošćuje festival posvećen palačinkama »Palačinka´DA«, koji je lani bio iznimno dobro posjećen, te vlakić sv. Nikole.


– Nadalje, osim što ćemo upotpuniti postojeću božićnu dekoraciju novom – ali to će ostati iznenađenje do zadnjeg trena jer ne želimo sve odmah otkriti – ove godine adventski program donosi tri novosti – to je klizalište Ledena morska bajka koje će biti postavljeno na plaži kraj Adventskog parka, zatim vožnja kočijom kroz grad te utrku kućnih ljubimaca.





Većina događaja održavat će se u Adventskom parku odnosno parku ispred hotela International, koji za tu prigodu poprima potpuno novo svečarsko ruho. Svi sadržaji bit će besplatni za posjetitelje, pa i vožnja kočijom. Blagdansko ozračje na Rivijeri trajat će od 26. studenoga – kada će se upaliti božićne lampice a što će biti popraćeno nastupom Nena Belana i Fiumense te grupe Trend, a završava 8. siječnja zatvaranjem klizališta.



Klizalište je naš novi veliki projektni poduhvat, ali imamo veliku podršku gradonačelnika Damira Rukavine koji nam je dao zeleno svjetlo da ga oživimo – na radost najmlađih. Većina gradova nudi klizalište, ali mi ćemo ga jedini imati na plaži, otkriva nam dalje naša sugovornica, posebno ističući da se ova manifestacija sve više osmišljava za gušt građana Rivijere, a ako ona privuče još pokojeg stranog posjetitelja- još bolje. Utrku ljubimaca organizira Jadran d.d.


Uz navedeno, Advent i ove godine će obogatiti božićni sajmovi, sajmovi autohtonih proizvoda, te zabavni programi za djecu i odrasle. Održat će se pričaonice za najmlađe, razne glazbene priredbe, kazališne predstave za djecu, kreativne radionice i gastro susreti.