Od jutra do noći

Noć knjige u Opatiji uz bogat program: Krešimir Mišak u gostima

Aleksandra Kućel Ilić

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Izložba »Shakespeare i Cervantes« bit će postavljena u središnjem prostoru knjižnice, a učenici H-T škole održat će predstavu »Romeo and Juliet«



OPATIJA Gradska knjižnica i čitaonica »Viktor Car Emin« Opatija danas sudjeluje u manifestaciji Noć knjige. Program započinje već u jutarnjim satima, kada će u knjižnici biti druženje s djecom iz Dječjeg vrtića Opatija uz Kino pričaonicu.


U popodnevnim satima održat će se prigodna Pričaonica za predškolce na Dječjem odjelu »Halugica«. Oba susreta bit će u znaku legendarnih priča i likova Ivane Brlić Mažuranić. Izložba »Shakespeare i Cervantes« bit će postavljena u središnjem prostoru Knjižnice, a učenici Hotelijersko – turističke škole iz Opatije u 18 sati održat će predstavu na engleskom jeziku »Romeo and Juliet«. Nakon predstave, u 19 sati u prostorima knjižnice, gostovat će Krešimir Mišak, poznati hrvatski novinar i publicist, voditelj popularne emisije »Na rubu znanosti«.


Uoči održavanja ove manifestacije, opatijska knjižnica organizirala je zanimljiv susret s najpoznatijim hrvatskim alpinistom, snimateljem, redateljem i avanturistom – Stipom Božićem. Autor je u punoj dvorani KD »Zora« predstavio svoju Kiklopom nagrađenu knjigu – »K2: trijumf i tragedija«.