Montažna teniska dvorana

Nema više gledanja u nebo – Pilić natkrio teren u Opatiji

Marina Kirigin

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ



OPATIJA Opatija je, u sklopu sportskog parka »Gorovo«, dobila svoju prvu tenisku dvoranu koja je svečano otvorena tijekom protekloga vikenda u nazočnosti brojnih uzvanika. Riječ je o zajedničkoj investiciji teniske legende Nikole Pilića i Tenis kluba »Opatija« za koju je izdvojeno više od 70.000 eura. Montažna dvorana bit će na raspolaganju članovima opatijskog kluba i polaznicima Pilićeve teniske akademije, a ostatak vremena koristit će se u komercijalne svrhe.


Nikola Pilić koji se prije nešto više od godinu dana odlučio preseliti u Opatiju i u njoj živjeti i raditi, na otvaranju je zahvalio svima koji su podržali njegovu ideju o natkrivanju jednog od četiri zemljana terena TK »Opatije«.


– Tenis klubu »Opatija« i Gradu Opatiji ovakva montažna dvorana trebala je već odavno. Ona će nam omogućiti kvalitetne treninge i sada više nećemo morati stalno gledati u nebo. Osim toga, ovim je obogaćena i turistička ponuda grada – rekao je Pilić, a gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić zahvalio je Piliću što je u Opatiji otvorio akademiju.





Montažni objekt na Gorovu prvi je u Opatiji, međutim u Ičićima je unazad desetak i više godina u funkciji bila »balon« dvorana. Danas ona više ne postoji, tako da je natkriveni teren na Gorovu, natkrivena »četvorka« jedini zatvoreni teniski teren u Opatiji. Uz upravo natkriveni teren, Tenis klub Opatija ima još tri teniska igrališta na otvorenom, a igra se na zemljanoj podlozi.



– Svojim dolaskom i radom upisali ste novu stranicu sportskog turizma u Opatiji – kazao je Dujmić na svečanosti u Opatiji kojoj su nazočili Željko Jovanović, Petar Skansi, Vedrana Rudan i brojni članovi opatijskog kluba.


Opatijski teniski klub danas broji 115 članova, od čega 30-ero djece, dok je u školi tenisa trenutačno oko 85 mališana u dobi od 5 do 9 godina. Svima njima dvorana će omogućiti kvalitetniji i kontinuirani rad tijekom cijele godine, a to su potvrdili klupski predsjednik Gordan Širola, tajnik Miloš Vrenc i trener Ivor Eržišnik.


– Počašćeni smo što je Nikola Pilić član našega kluba. Zahvaljujemo mu na angažmanu, kao i gradonačelniku Opatije. Natkriveni teniski teren bitan je za sve nas, a posebno za mlade generacije koje dolaze. Zahvaljujući odličnom radu trenera Denisa Kurilića i Ivora Eržišnika, danas u klubu imamo sve više mladih tenisača. Nedavno smo sa 15-godišnjacima ušli u 2. hrvatsku ligu, osvojili juniorsko prvenstvo… S ovom novom infrastrukturom pred nam je velika i svijetla budućnost – rekao je Širola, a Eržišnik dodao kako su u školi tenisa gotovo popunjeni kapaciteti, što govori o tome da je klupski rad prepoznat.