Obitelj Kapetanović gradi objekt za bogate goste

“Navis” između kruzera i kuće: U hotelu koji lebdi na prelučkoj stijeni prvi turisti za 20-ak dana

Marina Kirigin

Andrea i Krunoslav Kapetanović ispred budućeg petozvjezdanog objekta koji »niče iz mora« / Foto Ivica TOMIĆ

Andrea i Krunoslav Kapetanović ispred budućeg petozvjezdanog objekta koji »niče iz mora« / Foto Ivica TOMIĆ

Noćenje po osobi u pred i posezoni stajat će od 180 pa do 300-njak eura u visokoj sezoni, a primjerice apartman u kolovozu koštat će 450 eura



PRELUK Hotel Navis niknuo je na prelučkim stijenama. Na mjestu legendarnog disko kluba Milde Sorte nastao je objekt koji arhitektonski predstavlja kombinaciju kruzera i razlomljene kuće. Hotel koji je dio stijene i ima samo jedno pročelje, prve će goste primiti već ovoga svibnja. Četrdeset soba i četiri apartmana s predivnim pogledom na more i prelučki zaljev bit će uređeni unikatnim dizajnerskim namještajem proizvedenim u Hrvatskoj. Raspolagat će s »a la carte« restoranom, unutrašnjim i vanjskim bazenom, fitnessom, garažom, a u njemu će raditi 50  turističkih djelatnika. Riječ je o investiciji opatijskog hotelijera Krunoslava Kapetanovića  vrijednoj šest milijuna eura koja već sada, nedovršena, mami uzdahe svih onih koji se ohrabre pogledati ovaj građevinski dosad vrlo nepristupačan teren na kojem je u roku od osam mjeseci nastao petozvjezdani hotel koji nalikuje isklesanom brodu, a u koji se može ući i s krova, i po pristupnom obalnom putu uz more.


Apartman za 450 eura


– Nadam se da smo uspjeli sačuvati slavu prošlih vremena i vjerujem da ono što je nekada svima bio Milde Sorte, da će to biti i ovaj hotel, ne samo lokalnoj zajednici, već i puno šire – rekao je Kapetanović koji je jučer zajedno s projektantom, izvođačem radova te predstavnicima Grada Opatije, predstavio svoju investiciju velikom broju okupljenih novinara.


Ovaj relativno mali hotelski kapacitet u koji je uložen vrlo velik novac, mjesto je na kojem bi se trebala okupljati bogata klijentela. Da će si samo oni veće platežne moći  priuštiti boravak u tom luksuznom hotelu govore i cijene smještaja. Noćenje po osobi u pred i posezoni stajat će od 180 pa do 300-njak eura u visokoj sezoni, a primjerice apartman u kolovozu koštat će 450 eura.




– Sve studije pokazale su da je ova investicija isplativa. Mi se obraćamo bogatoj klijenteli, očekujemo najbolje i vjerujemo da to možemo i pružiti na ovoj lokaciji, s ovakvom arhitekturom i onim što znamo. Interes gostiju već postoji. Najveći problem je što su rezervacije već napravljene pa se nadamo da će sve biti završeno kako je i dogovoreno. Nadamo se da ćemo naše prve goste primiti za nekih dvadesetak dana. Ne sumnjamo uopće da ćemo postići rezultat kakav smo planirali – rekao je Kapetanović.


 


 Dujmić: Koncesija za plažu i vezove


Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić istaknuo je kako je hotel Navis dio projekta »novog lica Opatije«.


  – Taj projekt započeli smo još prošle godine. Na području grada izgradili su se novi i obnovili postojeći hoteli, sada radimo na kupalištima i opatijskoj luci. Mi kao lokalna samouprava dali smo punu podršku investitoru ovog objekta da zatraži i dobije koncesiju za plažu i za vezove jer ovakav hotel mora imati kompletnu uslugu za bogatu klijentelu – rekao je Dujmić prilikom obilaska objekta u koji je ugrađeno više od dvije i pol tisuće kubika betona i 300 tona armature, a na kojem se danonoćno radilo.     Hotel Navis će biti doživljaj i događaj utjelovljen u građevinu specifičnog lifestylea. Neće ostavljati dojam uniformiranosti hotelskih lanaca, a s druge strane neće biti klasični boutique hotel, odnosno to neće biti mjesto koje se razbacuje zamornom ekskluzivnošću, već mjesto koje omogućuje dolazak i ugodan smještaj svim ljudima spremnim na novo iskustvo drugačijeg turizma – objasnio je riječki arhitekt novog prelučkog smještajnog kapaciteta Idis Turato za jednog od ranijih razgovora za naš list.    

Uz hotel i privatna vila


– Za arhitekturu kažu da je jako spora, ali ovo je jedna od najbržih kuća koju sam gradio u 25 godina. Ovo je kuća koja nema tri fasade, ona ima samo jedno pročelje i dio je stijene. Primjer je to landform buildinga – kuće kao topografije, kao terena. Zapravo svih pedesetak soba je dio stijene, a objekt lebdi na stijeni, i to na karizmatičnom mjestu – topografski, ali isto tako na mjestu bivšeg Milde Sortea – objasnio je Turato koji je pohvalio izvođače radova (GP Krk) koji su odradili, kako kaže, lavovski dio posla.


  Novinarima je za oko zapela i vila koja je niknula do samog hotela, a za koju se smatralo da je dio hotelskog objekta. Ipak, objašnjeno je kako to jest dio projekta, no vila je zapravo privatna kuća Žarka Mrkušića iz Rijeke, namijenjena iznajmljivanju.