Mediterranean Comen kup

Natjecatelji u skokovima u vodi iz Španjolske i Rusije, iz Opatije krenuli ususret srebrnim Vatrenima

Marina Kirigin

Nagrađeni španjolski sportaši na Mediterranean Diving Cupu na Bazenima Kantrida / Foto Facebook

Nagrađeni španjolski sportaši na Mediterranean Diving Cupu na Bazenima Kantrida / Foto Facebook

Njihov transfer iz Opatije, prema zračnoj luci u Zagrebu, od kuda se vraćaju kući protekao je u nadanjima da će susreti nekog od poznatih »kockastih« igrača



OPATIJA Sportaši iz Rusije i Španjolske, sudionici Mediterranean Comen kupa, natjecanja u skokovima u vodu što se od 11. do 16. srpnja održavalo na riječkoj Kantridi, krenuli su ususret »srebrnim« hrvatskim nogometašima. Njihov transfer iz Opatije, prema zračnoj luci u Zagrebu, od kuda se vraćaju kući protekao je u nadanjima da će susreti nekog od poznatih »kockastih« igrača. Oduševljenje je bilo tim veće jer su im organizatori natjecanja Riječki sportski savez i Savez skokova u vodu, uz pomoć putničke agencije Arriva Hrvatska, osigurali prijevoz u autobusu s oznakom Hrvatskog nogometnog saveza.


– Bila bi mi čast susresti se s nekim od nogometaša. Posebno onim koji igra za Barcelonu jer sam veliki fan tog kluba. No, bez obzira što Modrić igra u Realu, najvećem rivalu Barcelone, bilo bi mi drago i njega upoznati – rekao je trener španjolske reprezentacije skokova u vodu Enrique Martinez koji nije zadovoljan suđenjem u finalnom ogledu SP-a između Hrvatske i Francuske, koji je završio pobjedom Les Bluesa 4:2.


– Mislim da sudac nije korektno odradio svoj posao. Krivo je procijenio i kod prvog i drugog pogotka. U svakom slučaju penala nije bilo. Ne znam zbog čega se koristi VAR. Hrvatska je bila bolja od Francuske. Drago mi je da sam bio ovdje u vrijeme održavanja SP-a. Ambijent je bio odličan. Ovdje ljudi žive za nogomet, baš kao i kod nas u Španjolskoj. Svi su bili obučeni u dresove, nosili šalove, kape… Najviše mi se svidjelo, što su zastave nosili kao haljine. U svakom slučaju trebate biti ponosni na rezultat koji ste ostvarili – rekao je Španjolac Martinez.




Mogućem susretu s hrvatskim nogometašima u zagrebačkoj zračnoj luci jako se veselio i Arne Tellefsen, LEN delegat natjecanja u skokovima u vodu. Sudare li se transferi skakača s onim nogometaša, Tellefsen kaže da će mu biti čast upoznati hrvatske reprezentativce, ali i nada se zajedničkoj fotografiji. Branič Domagoj Vida mu je najdraži hrvatski igrač, ali cijeni i igru Luke Modrića.


– Hrvatska je bila puno bolja od Francuske. Veći dio susreta je bila u posjedu lopte. Jednostavno niste imali sreće, a i penala nije trebalo biti. Vaši reprezentativci lavovski su se borili i sada shvaćam zašto ste tako ponosni – rekao je Arne Tellefsen.