Dan otvorenih vrata

Nakon 27 godina tvrtka Lumbertrans na novoj lokaciji, šire poslovanje i zapošljavaju

Marina Kirigin

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

S jednog kraja Matulja, tvrtka Lumbertrans d.o.o. je preseljena na područje matuljske Radne zone 1 (Jušići 69/E), u novoizgrađenu zgradu koja se nalazi odmah do tvrtke Nikas



MATULJI – Tvrtka Lumbertrans d.o.o. preselila je na novu lokaciju. S jednog kraja Matulja, preseljena je na područje matuljske Radne zone 1, u novoizgrađenu zgradu koja se nalazi odmah do tvrtke Nikas.


Lumbertrans d.o.o. tvrka je koja se bavi uvozom i prodajom alata i servisne opreme prvenstveno za. Vlasnici tvrtke, sestra i brat Laura i Diego Saletnik, nastavili su posao što ga je pokrenuo njihov pokojni, nesretno stradali otac Dario Saletnik.


– Tvrtku, koja nudi isključivo profesionalnu opremu, je 1992. godine osnovao naš tata Dario. Nakon što smo godinama radili u prostoru od stotinjak kvadrata, s otprilike jednako velikim skladištem, okuražili smo se uložiti u ovaj novi prostor od 800 »kvadrata«.




Financijski dio dijelom smo pokrili vlastitim sredstvima, a za dio investicije kreditno smo se zadužili. Uglavnom, širimo se, rastemo, a vrijeme će pokazati je li ovaj potez bila hrabrost ili ludost.


Novi prodajni prostor dovoljno je velik da ljudi mogu cirkulirati, razgledavati, a takvu mogućnost ranije nismo imali. Promjena lokacije, s obzirom na to da smo ostali u istoj Općini, neće bitnije utjecati na sam posao jer mi ionako radimo s poduzetnicima iz cijele Hrvatske, odnosno nismo orijentirani samo na lokalno područje – rekla je Laura Saletnik koja je za dugogodišnje klijente, distributere i dobavljače iz Italije, nakon mjesec dana poslovanja na novoj lokacija, organizirala svečano otvaranje, odnosno dan »otvorenih vrata«.


Matuljska tvrtka trenutno zapošljava šestero ljudi, dugogodišnjih djelatnika kojima će se vrlo vjerojatno uskoro priključiti još poneki novi zaposlenik.


– U planu su, s obzirom na veći prostor i veći obim posla, nova zapošljavanja – kaže Laura Saletnik dodajući da je u poslu od velike pomoći i majka Zdenka.