Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
14. prosinca 2019.
Došao na Marunadu

foto Milanović u Dobreću kušao lovranski marun, pa zaključio: 'Puno je bolji od onog iz Lidla'

Foto Marko Gracin
Foto Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 19. listopad 2019. u 20:38 2019-10-19T20:38:28+02:00

DOBREĆ - Kišan, tmurni dan nije privukao preveliki broj posjetitelja u Dobreć, na drugi vikend gastro manifestacije Marunada, ali je zato bilo znatno više maruna nego proteklog vikenda u Lovranu.

Edita Turković, proizvođačica maruna iz Dobreća, rekla je kako je marun pao, međutim kako ga je lani bilo nešto više. Ipak, dodaje, kako su i dalje količine vrlo solidne i kako je marun puno ljepši i zdraviji nego lani.

Kilogram maruna prodavao se po cijeni od 50 i 60 kuna. Fešta od maruna djelovala je puno skromnije nego lanjskih godina.

Na mjestu gdje se prije postavljao šator pod kojim je bila bina i mjesto za ples, ove je godine bio prazan prostor ograđen trakom.

Gradonačelnik Ivo Dujmić, koji je na feštu stigao pozdraviti kandidata za predsjednika Zorana Milanovića, objasnio je kako je to privatna parcela čovjeka koji je htio ustupiti parcelu samo pod uvjetom da mu se za to plati, a traženi iznos nije bio prihvatljiv.

Bez obzira na loše vrijeme, Milanović nije otkazao posjet Dobreću, a potporu mu je došao dati veliki broj lokalnih SDP-ovaca. Nakon što je obišao štandove, kušao lovranski marun, te porazgovarao s ljudima, družio se u konobi obitelji Perišić.

3999308

Za lovranski marun Milanović je rekao da je odličan, zasigurno puno bolji od onog iz Lidla, a na pitanje kako se odlučio na prvi dolazak u Dobreć, rekao je da ga nitko ne treba nagovarati za druženje s ljudima, te kako je između lovranske Marunade, koja je više komercijalnog karaktera, ipak rađe izabrao ovu narodnu feštu.

U društvu Milanovića, bio je i Željko Jovanović, načelnik Matulja Mario Ćiković, ali i predsjednici lokalnih ogranaka SDP-a Fernando Kirigin, Ivica Lukanović, Damjan Kršanac i Robert Dundara. Dujmić je pitanje je li došao podržati svog kandidata za predsjednika države, doživio provokativnim, te je rekao kako ga je došao pozdraviti kao domaćin, gradonačelnik Opatije ističući pritom kako Milanovića izuzetno poštuje.

3999301

3999299

3999304

3999305

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.