Svečano otvorenje

Matuljski Amfiteatar i službeno otvoren: “Lijepom našom – ljetni đir” privukla brojnu publiku

Ana Marmilić

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Brojni izvođači manifestacije Lijepom našom Branka Uvodića oduševili pun matuljski Amfiteatar, koji su rezanjem vrpce službeno otvorili načelnik Mario Ćiković i župan Komadina



Manifestacija Lijepom našom – ljetni đir Branka Uvodića održana je u četvrtak u matuljskom Amfiteatru. »Lijepom našom« bila je zakazana za 28. srpnja, ali je zbog lošeg vremena odgođena. Načelnik Općine Matulji Mario Ćiković i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina službeno su otvorili Amfiteatar rezanjem vrpce. Manifestacija je privukla brojnu publiku, teško se nalazilo slobodno mjesto za sjedenje pa su zainteresirani gledali čak i s krova sportske dvorane.


Nastupili su brojni domaći izvođači. »Lijepom našom« su pjesmom otvorile članice KUD-a Učka Matulji, osnovanog 1962. godine. Nastupio je i Mješoviti pjevački zbor Štorija iz Rukavca, Folklorno društvo Žejanski zvončari, klapa Rožice iz Šapjana i klapa Skalin iz Frlanije. Branko Uvodić najavio je nastup tamburaškog sastava Merak iz Rijeke riječima da on nikamo ne može otići bez tamburaša. Izrazili su želju da Uvodić otpjeva s njima jednu pjesmu, na oduševljenje mnogobrojne publike. Antonio Krištofić svoj je nastup otvorio pjesmom Stine Olivera Dragojevića.


– Najteže je pjevati u svom kraju. Kad sam čuo uvod na klaviru, mislio sam da su »Stine«, a trebala je ići moja pjesma, uz smijeh je istaknuo Krištofić te izveo svoju obećanu pjesmu »Ne budi me«.




Dražen Turina nasmijao je publiku pjesmom »Proleteri« s prošlogodišnjeg Čansonfesta i pohvalio novoizgrađeni Amfiteatar. Program je nastavljen nastupom opernog pjevača Marina Tuhtana uz klavirsku pratnju Darka Domitrovića. Publiku su oduševili i Dule i Bonaca, Voljen Grbac i Vivien Galetta. Vivien Galetta izvela je pjesmu »Dojdi«, pokojnog maestra Ivice Frlete te u duetu s Voljenom Grpcem »Kvarnerianu«, pobjednicu Festivala Melodije Istre i Kvarnera 2009. godine.


Svoj na svome je bio i Mauro Staraj koji je sa svojom La Bandom oduševio publiku i pokazao da ga vole sve generacije. Mario Battifiaca nasmijao je publiku svojim šalama te izveo pjesmu »Neka nan vnuki oproste«. »Del tebe« je od početka do kraja pjevala i brojna publika.


Sandra Bagarić, poznata hrvatska operna pjevačica oduševila je Matuljce pjesmama »Ja ljubim«, »Daleko m`e biser mora« iz operete Mala Floramye te »Neka cijeli ovaj svijet« iz mjuzikla Jalta, Jalta. Zajedno sa Marinom Tuhtanom izvela je poznati duet Sarah Brightman i Andree Boccelija »Con te partiro«.


Večer je završila veličanstvenim vatrometom, a Branko Uvodić pozdravio je matuljsku publiku uz nadu da će se »Lijepom našom« jednom vratiti u Matulje.