Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
21. rujna 2019.
MaTaFun

Matulji teatar fest: Zbližavanje roditelja i djece kroz igru i kreativnost

Foto Marin Aničić
Foto Marin Aničić
Autor:
Objavljeno: 24. kolovoz 2019. u 10:38 2019-08-24T10:38:14+02:00

Mališani su imali priliku zaviriti u svijet minerala, biljki i životinja, naučiti spravljati boje i napitke, ili se pak okušati u glumi. Danas jednako zabavan nastavak

MATULJI - Zavirili su u svijet minerala, biljki i životinja, naučili kako se spravljaju boje i napitci od prirodnih sastojaka, osjetilom opipa, vida i njuha istražili znanstvene tajne koje se nalaze ispod i iznad zemlje.

Sve to su jučer navečer radila matuljska djeca i njihovi roditelji okupljeni na MaTaFunu, Matulji teatar festu za djecu i mlade. U matuljskom Amfiteatru znatiželja i kreativnost se osjećala u zraku, a dječica su marljivo upijala i pretvarala se u male znanstvenike. Zapitkivala su i tražila dodatne odgovore na sve što ih je okruživalo, a što im je omogućio ovaj dvodnevni dječji festival u organizaciji Općine Matulji i Teatra Oz.

Mališani su dobili priliku okušati se i u glumi uz pomoć članova Udruge Foliot, ali i odgledati predstavu »Ključarica«, autorski projekt Mihaele Sirotnjak Železnik.

Zanimljivo i poučno

- Radionica za mališane bila je vrlo zanimljiva i poučna. Djeca su imala priliku vidjeti i opipati kost medvjeda, šišmiša, leptira... Moje kćerkice uživale su u svakom trenutku. Bilo bi lijepo kada bi bilo više ovakvih poučnih događanja za djecu - rekla je Andrea, mama matuljskih djevojčica.

U druženju, učenju, kreativnim igrama uživala je i osmogodišnja Zamećanka.

- Crtamo s prirodnim bojama koje smo ovdje napravili. A ja crtam kapljice. Ovo mi je sada najljepši dio radionice, a možda ću se okušati i u glumi - rekla je Dorotea Konjevoda sa Zameta koja je s mamom i mlađom sestrom došla na dječji festival.

Kapacitet popunjen

Na prvu radionicu matuljske priredbe stiglo je 40-ak djece dobi od 0 do 10 godina. Umjetnički direktor festivala Anton Železnik zadovoljan je odazivom roditelja i djece.

- Kapacitet radionice je popunjen, a sutra očekujemo dolazak obitelji u još većem broju s obzirom da je vikend. Ovim festivalom želimo zbližiti roditelje i djecu kroz aktivnosti, i mislimo da smo na pravom putu da to postignemo - rekao je umjetnički direktor festivala.

Matafun se nastavlja danas radionicom »Zaljubi se u...« Prirodoslovnog muzeja Rijeka, kao i dramskom radionicom udruge Foliot »Čuvari šume« kada će mali znanstvenici imati prilike izložiti svoje radove, a mali glumci pokazati naučeno i možda prvi put stati pod svjetla pozornice. Subotnju večer, ali i festival MaTaFun zaokružit će predstava »Bilo jednom jedno sunce« koju izvodi Teatar Puna kuća.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.