Festival teatra za djecu i mlade

Matulji i Teatar OZ pokreću »MaTaFun«

Srđan Brajčić

Najavili prvi »MaTaFun« – Toni Železnik i Eni Šebalj

Najavili prvi »MaTaFun« – Toni Železnik i Eni Šebalj

Sve predstave namijenjene su djeci od četiri do deset godina, a zabava je zagarantirana i za odrasle koji se kroz predstave mogu vratiti u dječji svijet mašte, rekla  je zamjenica općinskog načelnika Eni Šebalj

MATULJI U petak i subotu u Matuljima održava se prvi »MaTaFun«, matuljski festival teatra za djecu i mlade. Organizatori festivala, Općina Matulji i teatar OZ, planirali su da se festival održi na krovu matuljske sportske dvorane, ali s obzirom na lošu vremensku prognozu vjerojatno će program biti prebačen u prostor matuljskog Hangara.Kako bilo, treba napomenuti da u petak program počinje u 18:30 sati kada će na kazališnim daskama zaplivati predstava Ronilac bisera u izvedbi teatra Loft – Dječje kazalište Dubrava. Predstava Ronilac bisera inspirirana je istoimenom slikovnicom Ludwiga Bauera poznatog hrvatskog pisca, a često je i nagrađivana.

– Priča je to o Žicu, posljednjem roniocu bisera na našem moru, ali i ljubavi koja se rađa posredstvom bisera. Žic nam priča o baki Luciji, djedu Šimunu, njihovoj prekasnoj nećakinji Brnistri i životu na malom Velikom Otoku. Svake godine tak otok posjećuje Apriori Apropos, grčki trgovac koji otočane posjećuje zbog lijepe Brnistre… U toj predstavi dominira likovni izraz koji podsjeća na šarenilo Voje Radoičića, najavio je predstavu Toni Železnik iz teatra OZ.



Teatar OZ ima bogato iskustvo rada s djecom, a MaTaFun je pokrenut u cilju ponude kvalitetnih programa za djecu i mlade u vrijeme ljetnih praznika, kao i predstavljanje kazališnih ostvarenja za najmlađe profesionalnih i amaterskih kazališta. – Također, želja nam je ubuduće predstaviti i kazališna ostvarenja dječjih glumačkih družina, te pokrenuti radionice glume, scenografije i lutkarstva, kazala je Eni Šebalj.


U 19:30 održat će se predstava Vitez željeznog srca, u izvedbi teatra Naranča.




– Ova zanimljiva i duhovita priča smještena u razdoblje kada su romantika i ljubav bili pojmovi koji pokreću svijet. Glavni akteri su princ i nesretno zaljubljena princeza, a je li kraj sretan ili nesretan – najmlađi tek trebaju otkriti, kazao je Železnik.


U subotu u 19:30 bit će izvedena predstava Pra Priče Teatra Oz. Priča govori o znatiželjnoj djevojčici sa sela, koja u potkrovlju svoje kuće pronalazi  čarobnu prašnjavu knjigu i veliki stari ormar. To pokreće  drevnu čaroliju, djevojčica ulazi u zaboravljene priče, upoznaje  drevne  bogove, magična stvorenja, sudjeluje  u vječnoj borbi dobra i zla. Kako će čarolija starih stvari nestati i kako će se Janka vratiti kući, najmlađi tek trebaju otkriti.


– Sve predstave namijenjene su djeci od četiri do deset godina, a zabava je zagarantirana i za odrasle koji se kroz predstave mogu vratiti u dječji svijet mašte, napomenula je zamjenica općinskog načelnika Eni Šebalj.


Toni Železnik, ravnatelj teatra OZ zahvalio se Općini Matulji na tome što podržava programe koji su usmjereni najmlađima.