Smijeh do suza

Maškarani klupski maraton u Opatiji: “Djevojka s polja” osvojila publiku i žiri

Srđan Brajčić

Ženska klapa Teha iz Cresa pobjednica je Maškaranog maratona s pjesmom u kojoj su povezale predsjedničinu biografiju i nekadašnji veliki Severinin hit 



 Program su vodili Dražen Turina Šajeta, novoizabrani ministar MUDO-a i Mario Lipovšek Battifiaca, za ovu priliku »Tim Orešković«.


– Oni su također bili odlični. Tim više jer njihov nastup nije bio unaprijed osmišljen, već su Battifiaca i Šajo improvizirali, a u tome su vrhunski, kaže Irena Radovanović.Klapa Kastav i »Moje građevine« referirali su se na aktualni politički trenutak 


U sedam godina održavanja Maškarani klapski maraton pretvorio se u pravi show koji se najviše šali na račun domaće politike i političara.


– Očito su sudionici prepoznali i prihvatili bit Maškaranog klapskog maratona. To je dovelo do toga da klape na pozornici danas već izvode duhovite skečeve koji tri sata nasmijavaju publiku do suza, ilustrira Irena Radovanović.


Treba napomenuti da je Maškarani klapski maraton otvorilo 40-tak Halubajskih zvončara i nastup organizatorica, odnosno ženska klapa Volosko. U revijalnom dijelu manifestacije nastupili su Martina Majerle, Francesco Squarcia i Alen Polić. Scenografiju je postavio Dalibor Laginja. Žiri su činili Nikola Peršić, Irena Grdinić, Ramiro Palmić, Eduard Kišić, Francesco Squarcia, Aleksandar Valenčić i Darko Čargonja.