Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. rujna 2019.
34. izdanje

Mali Mandrać: Izabrani najbolji umjetnici među osamdesetak djece iz devet zemalja

Foto Marin Aničić
Foto Marin Aničić
Autor:
Objavljeno: 24. kolovoz 2019. u 16:37 2019-08-24T16:37:00+02:00

U konkurenciji do 10 godina najbolji su bili Grga Kunić, Zita Kunić, Alma Fuxjäger, Nikola Muhvić i Andrej Šarac, a u konkurenciji do 15 godina slavili su Emili Šebelja, Maša Orlić, Lucian Lozić, Lucija Erstić i Magdalena Korenjak

U lučici i uličicama Voloskog tražio se komadić hlada. Osamdesetak djece u dobi do 15 godina, usprkos teškom, sparnom, ljetnom danu uspjela su na bijelim papirima izraziti svoje osjećaje, zabilježiti olovkom, bojicom, flomasterom, pastelama ljetno Volosko, njegove kućice, barke, more, skrivajući se pritom od jakog sunca u uličicama starog Voloskog.

Na 34. izdanju Malog Mandraća među malim umjetnicima našla su se djeca iz čak devet zemalja: Hrvatske, Austrije, Slovenije, Italije, Francuske, Monaca, Sjedinjenih Američkih Država, Španjolske i Češke.

Ocjenjivački sud u kojem su sjedili inicijator međunarodnog likovnog natječaja – Mandraća, akademski slikar iz Voloskog Claudio Frank te dvije povjesničarke umjetnosti – Irena Dlaka i Tina Teufel – imao je zahtjevan zadatak – pronaći najbolje likovne radove malih umjetnika za koje su organizatori dječjeg likovnog natječaja iz Zajednice Talijana Opatija osigurali lijepe nagrade.

U konkurenciji onih do 10 godina najbolji su bili Grga Kunić, Zita Kunić, Alma Fuxjäger, Nikola Muhvić i Andrej Šarac, a u konkurenciji onih do 15 godina slavili su Emili Šebelja, Maša Orlić, Lucian Lozić, Lucija Erstić i Magdalena Korenjak.

Najmlađi učesnik priredbe bio je dvogodišnji Opatijac Rok Sihtar, a posebno priznanje otišlo je u ruke četverogodišnje Žive Majcen Ravnak. Svi učenici dobili su diplomu za sudjelovanje, kapice s natpisom Mandrać i ukusan zalogaj – komad pizze.

3806944

3806945

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.