Program za vikend

MaTaFun festival: Amfiteatar u znaku dječjih predstava i kreativnosti

Ana Marmilić

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić



MATULJI Toni Železnik iz Teatra Oz i Eni Šebalj, donačelnica Općine Matulji, najavili su trodnevnu manifestaciju za djecu, Matulji Teatar Fest ili MaTaFun. Održat će se od 1. do 3. rujna u Amfiteatru, a u slučaju kiše u Hangaru. Osim kazališnih predstava, na programu su i razne radionice za djecu. Kako je istaknula Šebalj, cilj je djeci približiti kazališnu umjetnost i potaknuti im maštu i kreativnost. Programi radionica tijekom sva tri dana počinju u 18,30, a predstave u 20 sati.


Danas je na programu interaktivna, Šašava žonglerska radionica za djecu i roditelje umjetničke organizacije Artmobil iz Zagreba, koja će ih upoznati s različitim tehnikama žongliranja raznim rekvizitima. Nakon toga će bend The Strangers u sastavu Iva Mrša Haber, Leona Jardas te Damir Pandur premijerno izvesti svoje autorske dječje pjesme. U 20 sati počinje predstava »Hrabri mornar Popaj« Tvornice lutaka Zagreb, namijenjena predškolskom uzrastu i nižim razredima. Traje 40 minuta, a zanimljivo je da se ovdje Popaj pojavljuje na Jadranu. Kako ističe Železnik, predstava je vrlo dinamična i zabavna s puno gegova, a izvode ju Petra Težak, Mario Kovač i Filip Detelić.


U subotu MaTaFun kreće također s interaktivnom radionicom za djecu i roditelje u izvedbi organizacije Artmobil, dok je u 20 sati na programu predstava Teatra Naranča iz Pule »Hrvatska bajkovnica«, koja djecu suočava s najvećim baukom nakon matematike – lektirom. Djeca će doznati tko je Regoč, zašto je Kiki glumio žabu i još mnogo zanimljivih stvari iz književnosti. Igraju Katja Rabar te Majkl Mikolić, ujedno i redatelj.




U nedjelju je na programu interaktivna radionica Artmobila pod nazivom Zibalica, u kojoj zanimljiv program izvodi Nikolina Manojlović Vračar, hrvatska likovna umjetnica. U 20 sati počinje scensko glazbeno djelo Crtić Medo u izvođenju ansambla Jazz me do iz Zagreba u sastavu: Damir Horvat, Zvonimir Bajević, Davor Doležal, Tomi Novak te Boris Beštak, koji će izvoditi teme iz najpoznatijih svjetskih crtanih filmova u jazz aranžmanu. Organizatori pozivaju svu djecu i roditelje da vikend uoči početka nove školske godine provedu kreativno uz programe MaTaFuna.