Peticija

Lovranci rekorderi u akciji HSU-a protiv poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja: Na Liburniji zasad oko 1.500 potpisa

Aleksandra Kućel Ilić

Foto D. Kurti

Foto D. Kurti



OPATIJA/LOVRAN/MATULJI Diljem Liburnije i dalje je u tijeku prikupljanje potpisa protiv poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja u organizaciji Hrvatske stranke umirovljenika. Prema dostupnim podacima, u ovom trenutku je rekorder po broju prikupljenih potpisa Lovran, gdje su s jučerašnjim danom peciju potpisala čak 1.102 potpisnika.


– Potpisivanje peticije je započelo u ponedjeljak, 11. travnja i trajat će do konca mjeseca. Tko se još nije pridružio inicijativi, a to želi, peticiju može i dalje potpisati u našim stranačkim prostorijama u središtu Lovrana – poručila je Đurđica Tancabel, predsjednica OOHSU-a u Lovranu.


U Opatiji se potpisivanje peticije organizira utorkom od 9 do 11 sati ispred tržnice, a prema riječima predsjednika HSU-a u Opatiji Dušana Mušća, zasad je prikupljeno više od 300 potpisa, no do kraja mjeseca će ih biti i više. U Matuljima je organizirano prikupljanje potpisa krenulo kasnije no u Lovranu i Opatiji, a jučer su članovi HSU-a obilazili gornja područja i udaljenija mjesta Općine Matulji.




– Prikupili smo do sada više od 100 potpisa, liste su na terenu po mjestima i podaci o broju potpisnika se još prikupljaju, a za sve koji se žele pridružiti, u subotu, 23. travnja potpisi će se prikupljati ispred »Marijane« u Matuljima od 9 do 11 sati – najavio je predsjednik HSU-a u Matuljima Ilija Bakić.