Uskrsna tradicija u Mošćenicama

Loris Brubnjak pobjednik u picanju jaja među 126 natjecatelja

Davor Žic

Čak 126 natjecatelja okušalo se u neobičnoj vještini "picanja", odnsno gađanja jaja s udaljenosti od 2,80 metara kovanicom od 1 eura, pri čemu svaki natjecatelj dobiva tri pokušaja da pogodi jaje.



MOŠĆENICE Loris Brubnjak pobjednik je jubilarnog, dvadesetog natjecanja u picanju jaja, tradicionalnog događanja za Uskrs u Mošćenicama, koje je ove godine okupilo rekordni broj sudionika.


Čak 126 natjecatelja okušalo se u neobičnoj vještini “picanja”, odnsno gađanja jaja s udaljenosti od 2,80 metara kovanicom od 1 eura, pri čemu svaki natjecatelj dobiva tri pokušaja da pogodi jaje.


Od njih 126, nakon nekoliko “eliminacijskih” krugova u finale su se probila petorica – uz Brubnjaka koji je na koncu odnio pobjedu, za titulu su konkurirali Elis Dešković, Josip Rubinić, Branko Lazarić i Luka Stepanović.




Organizator ovog događanja je Dušan Rubinić – Kožul, koji je prvotnu uskršnju zabavu tijekom godina uspio pretvoriti u prvorazredni turistički događaj koji svake godine privlači sve više natjecatelja, ali i medija, a podržavaju ga Turistička zajednica i Općina Mošćenička Draga, kao i restoran “Perun” u kojem je završilo druženje nakon natjecanja.