Problemi

Liburnijski Konzumi zbog neplaćanja ostali bez vode: Nije bilo ni svježeg kruha

Marina Kirigin

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić

Prema riječima Ervina Mraka, direktora Liburnijskih voda, dug liburnijskih trgovina u vlasništvu Agrokora iznosi 126.000 kuna, zbog čega je skinuto devet vodomjera. Mrak je objasnio kako se to moralo učiniti kako ne bi izgubili novac



Konzumovi marketi na Liburniji ostali su bez vode. Zbog neplaćenih računa od proteklog utorka njihove su »špine suhe«.


Prema riječima Ervina Mraka, direktora Liburnijskih voda, dug liburnijskih trgovina u vlasništvu Agrokora iznosi 126.000 kuna, zbog čega je skinuto devet vodomjera. Mrak je objasnio kako se to moralo učiniti kako ne bi izgubili novac.


Naime, po otvaranju postupka izvanredne uprave (10. travnja) nad navedenim dužnikom i oko 25 njegovih ovisnih i povezanih društava, u rješenju je navedeno sljedeće:




»Pozivaju se vjerovnici da izvanrednom povjereniku prijave svoje tražbine u skladu s pravilima Stečajnog zakona o prijavi tražbina u roku od 60 dana od dana objave ovog rješenja. Pozivaju se razlučni i izlučni vjerovnici da izvanrednog povjerenika obavijeste o svojim pravima, u skladu s odredbama čl. 258 Stečajnog zakona, u roku od 60 dana od dana objave ovog rješenja. Pozivaju se dužnikovi dužnici da svoje obveze bez odgode ispunjavaju dužniku.«


Liburnijske trgovine još uvijek su pune robom, na policama su gotovo svi artikli, međutim iz neslužbenih izvora doznajemo kako nova roba ne dolazi pa je samo pitanje vremena kada će police biti prazne. U Konzumu na liburnijskom području jučer nije bilo ni svježih pekarskih proizvoda koje su dosad sami pekli, jer nema vode.