Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. prosinca 2019.
Tri natjecanja

foto Liburnija za vikend u znaku sporta i sportskih događanja

Uvalu Preluk u subotu su okupirali sportaši i rekreativci, triatlonci iz cijele Hrvatske i Slovenije / Snimio Marin ANIČIĆ
Uvalu Preluk u subotu su okupirali sportaši i rekreativci, triatlonci iz cijele Hrvatske i Slovenije / Snimio Marin ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 18. lipanj 2017. u 16:37 2017-06-18T16:37:00+02:00

Liburnija je u subotu i nedjelju bila u znaku sporta i sportskih događanja. Na Preluci je održan supersprint triatlon, u matuljskoj školskoj sportskoj dvorani Međunarodni rukometni turnir »Kup Mediterana«, a na akvatoriju ispred Volosko lovilo se iz usidrenih brodica u sklopu Županijskog prvenstva u udičarenju

Liburnija je u subotu i nedjelju bila u znaku sporta i sportskih događanja. Na Preluci je održan supersprint triatlon, u matuljskoj školskoj sportskoj dvorani Međunarodni rukometni turnir »Kup Mediterana«, a na akvatoriju ispred Volosko lovilo se iz usidrenih brodica u sklopu Županijskog prvenstva u udičarenju.

Na 14. izdanju rukometnog turnira koji je svojem imenu dodao Memorijal Zvonimir Lenžer u sjećanje na  »spiritus movens« matuljskog rukometa, okupilo se gotovo 300 sudionika iz 30 klubova iz regije, a stigli su i gosti iz Slovenije i Srbije.

Četverodnevni turnir u organizaciji ŽRK Liburnija Matulji održavao se u kategoriji djevojčica i dječaka rođenih  2002., 2004., 2006., i 2008. godine. U kategoriji djevojčica rođenih 2008. godine slavila je ekipa »Šempeter«, dok su kod dječaka najbolji bili članovi »Smedereva«.

U kategoriji djevojčica rođenih 2006. godine najbolja je bila ekipa domaćin turnira, ŽRK Liburnija Matulji.  Ekipa ŽRK »Liburnija Opatija« slavila je u kategoriji rođenih 2004. godine, a u istoj kategoriji kod dječaka najbolja je bila momčad »Pećina«.

Djevojčice »Zameta« i dječaci »Trsata I« popeli su se na pobjedničko postolje u kategoriji rođenih 2002. godine.

Radost iz matuljske dvorane preseljena je i u Ičići gdje je održan turnir u rukometu na pijesku.

Uvalu Preluk u subotu su okupirali sportaši i rekreativci, triatlonci iz cijele Hrvatske i Slovenije koji su pristigli na Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu U-16 i Prvenstvo Hrvatske u mini akvatlonu, organizator kojega je bio Triatlon klub Matulji.

Na natjecanju se pojavilo gotovo 200 natjecatelja koji su se nadmetali u trčanju, plivanju i vožnji bicikle. Novi prvak Hrvatske u supersprint triatlonu u kategoriji U-16 je Gabriel Barac iz TK Rival, drugo mjesto pripalo je Deniju Ćosiću, a treće Ivanu Vuletiću (oba TK Pula).

o186am32
Triatlon utrka na Preluku / Snimio Marin ANIČIĆ

Među djevojkama u kategoriji U-16 slavila je Valentina Vitasović (TK Pula), druga je bila Til Ocvirk (TK Swibir), a treće mjesto zauzela je Petra Koceić (TK Split). Najbrži među kadetima bio je Deni Ćosić, a među kadetkinjama Valentina Vitasović dok su kod mlađih kadeta i mlađih kadetkinja slavili Gabriel Barac i Tia Kinkela (TK Matulji).

U kategoriji najmlađih, u aquatlonu, najbolji su bili Elena Ban (TK Matulji), Nicole Fornažar (TK Pula), Maks Crkvenac (TK Swibir) i Leon Lukić (TK Matulji) koji su slavili u svojim uzrasnim kategorijama.

Održano je i promo natjecanje u supersprint triatlonu u čijem su ekipnom dijelu, u štafetama slavili "Sinovi triatlona", a najbolji pojedinac bio je Ivan Gobin (TK Zadar).

– Utrke su bile izvrsne. Veseli me što se sve više ljudi uključuje u ovaj sport. Potvrda da je manifestacija bila uspješna je i promo utrka u kojoj su se svi natjecatelji, posebno ekipe izuzetno dobro zabavile. Zahvalio bih se volonterima i roditeljima članova kluba koji su dva dana sudjelovali u organizaciji ove utrke i uvelike pomogli da imamo jednu sjajnu sportsku priredbu na Preluku – rekao je direktor utrke Franko Faustini.
Na Županijskom prvenstvu u udičarenju iz usidrene brodice koje se u nedjelju  održavalo na moru ispred Voloskog i Opatije u organizaciji Društva sportova na moru »Volosko« sudjelovalo je 61 natjecatelj - 40 seniora i 21 junior (U-21).

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.