Počelo uređenje turističkih objekata

LRH ulaže 35 milijuna kuna u uređenje opatijskih hotela Kvarner i Ambasador

Marina Kirigin

Obnova Kvarnera je već počela, a obnova Ambasadadroa počinje karajem siječnja. U tom će hotelu biti obnovljen deseti kat, što podrazumijeva potpuno preuređenje dvadeset soba, uredit će se prostor oko bazena hotela (sunčalište), terasa vrtnog grila Hortenzija i okoliš hotela i vile Ambasador 



– Cilj investicije u hotel Ambasador i vilu Ambasador je podizanje kvalitete ponude i usluge u iznosu od gotovo 11 milijuna kuna. Investicije će obuhvatiti obnovu čitavog desetog kata hotela, što podrazumijeva potpuno preuređenje dvadeset soba. Uredit će se prostor oko bazena hotela (sunčalište), terasa vrtnog grila Hortenzija i okoliš hotela i vile Ambasador. Sva ostala ulaganja idu u smjeru poboljšanja prezentacije cjelokupne ponude hotela. Gril Hortenzija dobiva sasvim novu gastronomsku ponudu, pretvara se u wok gril mediteranskog tipa, i snažno se ulaže u poboljšanja u enogastronomsku ponudu. Ulaganjima se želi hotelu Ambasador vratiti reputacija hotela koji je bio poznat po svojoj gastronomskoj ponudi, a time će se kontinuirano raditi na izgradnji kvalitetnog hotela s pet zvjezdica u široj destinaciji. S prvim radovima krenut će se već krajem siječnja – otkriva voditeljica projekta korporativnih komunikacija LRH-a Sanja Markušić, te dodaje kako od početka siječnja hotel ima i novu direktoricu Jelenu Papeš koja je prošle godine vodila lovranski hotel Bristol. 


    Druga po redu investicija po važnosti je ona u hotel Kvarner u iznosu od 3,7 milijuna kuna i uključuje obnovu fasade i terase hotela te tehničko opremanje Kristalne dvorane. Radovi na Kvarneru krenuli su u prosincu i već su obnovljene dvije strane fasade hotela. 


    – Prije par dana krenulo se u obnovu preostale dvije strane fasade (prednja strana i ona prema vili Amaliji su uređene krajem prosinca) i rekonstrukciju terase. Cilj je da od svibnja do rujna, u glavnom dijelu turističke sezone, hotel Kvarner postane nova top lokacija za dnevnu kavu i kolač ili pak večernju zabavu uz glazbu i druženje. Ulaganja će stoga ići u smjeru poboljšanja eno gastronomske ponude. Kristalna dvorana hotela Kvarner opremit će se kako bi bila što kvalitetnija za organizaciju različitih seminara, kongresa i drugih evenata: u planu je kupnja platna velikih dimenzija putem kojeg će se moći bolje i kvalitetnije pratiti projekcije i prezentacije, uvođenje wirelessa (bežičnog interneta) i ozvučenja za pozadinsku glazbu prilikom organizacije različitih događanja – poručuju iz LRH te navode kako bi radovi na hotelu Kvarner trebali biti završeni na proljeće. 




    Liburnia Riviera Hoteli u svojoj viziji razvoja vide Opatiju kao Spa, wellness i relax destinaciju, tako da su njihove planirane aktivnosti u sklopu tog dokumenta i privođenje hotela upravo takvoj namjeni. 


   Vizija razvoja


Tako se primjerice u viziji razvoja LRH planira hotel Belevedere obnoviti u hotel Spa relax tipa s minimalno 120 smještajnih jedinica, piano barom, bečkom kavanom s terasom te wellnessom za potrebe gostiju hotela. Prilikom obnove maksimalan akcent bio bi usmjeren na zadržavanje inicijalne arhitekture objekta te na visokovrijedno hortikulturalno okruženje, a nastojalo bi se i toplom vezom povezati depandansu sa zgradom hotela. Baš kao i Belvedere i Imperial vide kao hotel Spa tipa. Iako LRH generalno prate viziju razvoja destinacije Opatija kroz prostorne planove, vizija razvoja na prostoru zapuštenog hotela Zagreb na Slatini ne poklapa se s gradskom. Naime, LRH ne može prihvatiti viziju razvoja da se na mjestu hotela izgradi kongresni centar već smatraju da je izgradnja hotela MICE & city break tipa jedino tržišno opravdano i prihvatljivo rješenje. Prema viđenju LRH hotel Zagreb trebao bi imati četiri zvjezdice, minimalno 150 smještajnih jedinica, multifunkcionalne kongresne dvorane, mini business centar i well being zonu.