Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 1
Sutra: 18° 21° 1
25. travnja 2018.
Predstavljena studija petogodišnjeg razvoja

LRH planira srušiti opatijski hotel "Zagreb" i hotel "Ičići"

Na mjestu hotela Zagreb trebao bi se graditi novi / Foto Marin ANIČIĆ
Na mjestu hotela Zagreb trebao bi se graditi novi / Foto Marin ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 23. siječanj 2012. u 18:59 2012-01-23T18:59:00+01:00

Uprava LRH očekuje da će izmjene i dopune Urbanističkog plana uređena Opatije čija je izrada u tijeku biti usklađene s ovom vizijom iz Studije urbanističko-arhitektonskog razvoja LRH 

OPATIJA Uprava Liburnia Riviera Hotela d.d. (LRH) predstavila je opatijskoj gradskoj upravi Studiju urbanističko-arhitektonskog razvoja LRH u idućih pet godina, izvijestili su danas iz Uprave LRH.

IZ LRH su naglasili da je u tijeku izrada izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Opatije te da će LRH, budući da se očekuje otvaranje javne rasprave o tom planu, dati svoje primjedbe koje su navedene i u Studiji urbanističko-arhitektonskog razvoja te hotelske tvrtke. 

Uprava LRH planira obnovu i razvoj hotela Belvedere s depandansom, izmiještanje ulice iznad depandanse, izgradnju bazena, wellnessa & spa te hotelske plaže, čime bi taj hotel postao kompleks sa 151 smještajnom jedinicom. 

Za hotel Kvarner predviđa se dogradnja mansarde i povezivanje s obnovljenom vilom Amalijom, s ukupno 94 smještajne jedinice, te izgradnja hotelske plaže. 

Hotel Imperial obnovio bi se u postojećim gabaritima, a u njemu se predviđa višenamjenska kongresna dvorana. Ukupni kapacitet hotela bio bi 85 soba i pet apartmana, a wellness i spa prostorije bile bi u podrumskom dijelu hotela. Planovi razvoja LRH obuhvaćaju izgradnju upravne zgrade iza hotela Imperial, sa 70 radnih mjesta i 20-ak mjesta za parkiranje. 

Predviđa se rušenje hotela Zagreb i izgradnja novog hotela s podzemnom garažom za 90 vozila i hotelskim parkom. Hotel bi imao wellness centar, 88 soba, četiri apartmana i kavanu. 

Strategijom razvoja hotela Palace, Bellevue i vile Slatina predviđa se oblikovanje kompleksa sa zajedničkom recepcijom, koji bi imao 206 soba i četiri apartmana, ulaz s glavne prometnice, wellness & spa centar i kavanu s terasom. 

Hoteli Kristal i Rezidenz postali bi jedan kompleks sa 179 smještajnih jedinica, zajedničkom recepcijom i wellness & spa centrom, podzemnom garažom i plažom. 

Hotel Ičići se, nakon rušenja, planira rekonstruirati kao obiteljski resort s 280 smještajnih jedinica, glavnom zgradom i dvije depandanse, kompleksom vanjskih bazena i podzemnom garažom.

Iz LRH  su još naglasili da očekuju da će opatijsko Gradsko vijeće prihvatiti viziju razvoja objekata LRH te da će Urbanističkog plana uređenja Opatije biti usklađen s tom vizijom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka