Program za uživanje

LJETNO NA LJETNOJ 2017.: Aida, Titanic, Oliver i Gibo, Svjetski zbor mladih i još puno toga

Marina Kirigin

snimio Sergej Drechsler

snimio Sergej Drechsler

Program na Ljetnoj pozornici biti će otvoren već najavljenim koncertom Olivera i Gibonnija, 17. lipnja, nakon čega će otvorena scena, na prelazu iz lipnja u srpanj (od 29. lipnja do 2. srpnja), biti namijenjena glazbeno-scenskom spektaklu »RetrOpatiji«.



OPATIJA – Opera HNK Ivana pl. Zajca »Aida« i projekcija najposjećivanijeg filma na Ljetnoj pozornici »Titanica« – glavni su događaji »Ljeta na Ljetnoj 2017«. Kroz navedene manifestacije obilježit će se  60.-ti rođendan opatijske Ljetne pozornice, najavljeno je na jučer održanoj press konferenciji na kojoj su uz ravnatelja Festivala Opatija Ernia Gigante Deškovića prisustvovali i  intendant HNK Ivana pl. Zajca Marin Blažević te glumci-pjevači iz opatijske obljetničke opere »Aide« Kristina Kolar, Ivana Srbljan, Renzo Zulian i Robert Kolar.


Program na Ljetnoj pozornici biti će otvoren već najavljenim koncertom Olivera i Gibonnija, 17. lipnja, nakon čega će otvorena scena, na prelazu iz lipnja u srpanj (od 29. lipnja do 2. srpnja), biti namijenjena glazbeno-scenskom spektaklu »RetrOpatiji«.  Početak srpnja bit će rezerviran za Liburnia Jazz Festival (7. i 8. srpanj), a 12. srpnja na repertoaru je američka romantična drama Jamesa Camerona iz 1997. godine »Titanic«. Povratak na Ljetnu pozornicu, nakon šest godina izbivanja, doživjeti će Barufe – festival urbane glazbe (13. i 14. srpnja), a samo dan kasnije na rasporedu je glazbeno-scenska manifestacija »Opatija – Carski grad«.


Dešković je na konferenciji za novinare istaknuo kako je glavni događaj ovog ljeta Verdijeva »Aida« koja će se održati 19. srpnja u povodu 60. rođendana Ljetne pozornice, a o značaju opere govorio je i intendan Blažević okarakteriziravši ju kao spektakularnu.




Svjetski zbor mladih ili World Youth Choir na opatijsku scenu izlazi 22. srpnja, a plesni spektakl španjolskih tradicionalnih plesova »Korijeni« na rasporedu je 24. srpnja. Kraj srpnja rezerviran je za Blues festival (27. srpnja) i koncert Marka Tolje (29. srpnja).


Mjuziklom »Monty Phyton’s Spamalot« započeti će program u kolovozu (3. kolovoza), a bit će nastavljen stand up showom »Đurologijom«.  Koncert Đorđa Balaševića bit će 12. kolovoza, a 14. kolovoza zakazana je kazališna predstava »Ćiro«, autorski projekt Tarika Filipovića o životu Miroslava Ćire Blaževića. Posljednje događanje na Ljetnoj pozornici ovog ljeta bit će Liburnia Film Festival, jubilarno, 15. izdanje festivala dokumentarnog filma koje se održava od 21. do 25. kolovoza. Ravnatelj Festivala Opatija naveo je kako su u pripremi još dva programa o kojima će javnost biti naknadno informirana i otkrio da se radi o koncertu i mjuziklu.


Osim u dane kada se održava navedeni program, na Ljetnoj pozornici prikazivat će se filmske projekcije, a cijena ulaznice iznosit će 25 kuna, kao i lani.