Plesni spektakl

Kvalifikacijski turnir u plesu DanceStar okupit će u Opatiji oko dvije tisuće plesača iz Hrvatske i inozemstva

Srđan Brajčić

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina



OPATIJA Kvalifikacijski turnir u plesu DanceStar, koji se u Centru Gervais održava od 9. do 11. ožujka, okupit će u Opatiji oko dvije tisuće plesača iz Hrvatske i inozemstva. Direktorica opatijske Turističke zajednice Suzi Petričić očekuje da će zahvaljujući plesnom spektaklu Opatija ostvariti oko tri tisuće noćenja. Organizator turnira DanceStar Alen Petelinc ističe da će Opatija ovog vikenda biti plesni centar.


– Opatija nije slučajan odabir. Prepoznata je kvaliteta destinacije i njezina infrastruktura – kazala je Petričić koja najavljuje da ožujak donosi još nekoliko zanimljivih turističkih događaja, poput paketa wellnessa koje su pripremili opatijske hotelijeri ili završnice velikog fitnes projekta Marija Mlinarića. Organizator Petelinc podsjetio je na to da se radi o globalnoj plesnoj platformi koja okuplja plesače iz cijelog svijeta. DanceStar sastoji se od 12 kvalifikacijski turnira koji se odražavaju diljem svijeta, od kojih će onaj u Opatiji okupiti najbolje plesače iz Hrvatske i regije. Posebno puno dolazi Slovenaca Sudionici 12 turnira pokušat će se kvalificirati za veliko finale DanceStara koje se održava u Poreču u svibnju.


– Od petka do nedjelje navečer, tijekom cijelog dana u Centru Gervais odvijat će se zanimljiva plesna natjecanja koja su podijeljena u 13 plesnih disciplina i za četiri dobne kategorije – najavio je Petelinc koji je kao posebnu atrakciju izdvojio Mammas Show koji se održava u subotu u 20 sati.


– Riječ je o show programu na kojem će oni nakon 30. pokazati što su naučili kad su svoju djecu vodili na plesačke treninge. To će biti posebno zanimljivo i oni koji se odluče doći u Gervais doista će uživati u sat vremena odličnog programa – pojasnio je Petelinc.Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić kazao je da i DanceStar potvrđuje ispravnost gradske politike koja je izgradila Centar Gervais. – Danas vidimo da zahvaljujući ovakvoj infrastrukturi imamo događanja u Opatiji. Ovog vikenda to je DanceStar koji će popuniti Opatiju – kazao je gradonačelnik Dujmić koji je poručio da će ovakve manifestacije uvijek imati podršku Grada Opatije. Direktor Festivala Opatije Ernie Gigante Dešković u održavanju ovog plesnog natjecanja vidi odličan spoj kulture i kulturnog turizma čemu teži Centar Gervais.

– Održavanje turnira DanceStar u Gervaisu veliki je organizacijski izazov. No pozivam sve da dođu u Gervais i uživaju u ovom događaju kakav Opatija još nije imala – najavio je Gigante Dešković koji je kazao da već sada postoji veliko zanimanje publike za ovaj plesni događaj.