Ovog vikenda

Kraj kolovoza u znaku ”Mandraća”: Volosko već 31. put pod okupacijom likovnih umjetnika

Marina Kirigin

Organizatori najavili 31. Mandrać u Voloskom / Foto S. Ježina

Organizatori najavili 31. Mandrać u Voloskom / Foto S. Ježina

Dok je subota rezervirana za djecu i Mali Mandrać, u nedjelju će vološćansku lučicu, uličice i škaline okupirati »veliki« umjetnici iz desetak zemalja i stvarati na licu mjesta, a njihova djela procjenjivat će stručni žiri. No bit će tu i ulične glazbe, performansa, čak i filmskih projekcija



VOLOSKO Kraj kolovoza ponovo će biti u znaku Međunarodnog likovnog natječaja »Mandrać« koji će se trideset i prvi put održati u vološćanskoj lučici, u njegovim uličicama i na škalinima. Likovna umjetnost isprepletat će se s uličnom glazbom i performansima. Umjetnike koji će stvarati na licu mjesta, ali i izlagati svoje radove, motrit će budno oko žirija. Organizatori manifestacije iz Hrvatskog muzeja turizma, Mjesnog odbora Volosko i Zajednice Talijana Opatija osigurali su bogate nagrade za najuspješnije sudionike ovog, kako kažu, autentičnog turističkog doživljaja u Voloskom.


Djeca u subotu


»Mandrać« će otvoriti djeca koja će u subotu (27. kolovoza) u sklopu likovnog natječaja Mali Mandrać od 9 sati stvarati na području Voloskog. Prijaviti se mogu djeca do 15 godina starosti, a proglašenje pobjednika zakazano je za 13,30 sati. Najmlađi sudionici u 12,30 sati moći će uživati i u predstavi »Ljubiti, samo ljubiti« Teatra Poco Loco.


U nedjelju (28. kolovoza) Volosko će okupirati »veliki« umjetnici iz desetak zemalja. Točno u 13 sati autori koji stvaraju na licu mjesta i ostali izložit će radove na lukobranu kako bi ih procijenio ocjenjivački sud. Od 14 sati započet će glazbeni program Paleta nota. U vološćanskim ulicama nastupit će Marko Špehar, Albert Surina, Marin Glavina i Dominik Hešter. Koncert dua MišAndroid bit će u 18 sati, a u 19 je zakazana svečana dodjela nagrada.


Smokey jazz i blues




Prije i nakon dodjele nagrada posjetitelji će moći uživati u koncertima smokey jazza i hrskavog bluesa akustičnog dua MišAndroid te u jedinstvenoj šetnji marginama popularne glazbe koju će predstaviti Marinada bend. Iste večeri u 21 sat dogodit će se i »slučajno kino« u suradnji s Liburnia Film Festivalom, a na programu je »Rakijaški dnevnik« redatelja Damira Čučića, istakli su organizatori na press konferenciji u restoranu »Mili« u Voloskom.


– Ukrast ću izreku organizatora Liburnia Film Festivala koji su u najavi svoga festivala rekli kako će »Opatija disati film« pa ću samo dodati da će ovog vikenda »Volosko disati umjetnost« – rekao je Fernando Kirigin, zamjenik gradonačelnika Opatije.