Glazbeno ljeto

Klapa “Iskon” otvorila Matuljske ljetne noći

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Matuljski amfiteatar ove nedjelje će »okupirati« sastav The Cats i Mia Dimišić, a na ispraćaju srpnja goste će zabavljati Jacques Houdek



MATULJI/OPATIJA Matuljske ljetne noći u amfiteatru otvorene su uz odličan koncert klape Iskon, a oduševljena publika koja je ispunila tribine, ali i krov sportske dvorane, njihove je interpretacije nagrađivala na način koji je svakome izvođaču najdraži – iskrenim pljeskom.


Poznata klapa iz Splita zahvaljujući svojoj kvaliteti surađuje s najpoznatijim glazbenicima u zemlji, te nastupa diljem Hrvatske, a sada im je pripala i zadaća da otvore put za druge ljetne koncerte na matuljskoj pozornici.


Tako će već na kraju ovoga tjedna, u nedjelju, 23. srpnja, kada je na rasporedu Matulji Etno Jazz Festival, nastupiti The Cats, a pridružit će im se sve popularnija hrvatska pjevačica Mia Dimišić, novo lice koje osvaja top-liste, a najpoznatiji joj je hit »Život nije siv«.


Trifonija music




Budući da sastav The Cats čine veliki glazbeni znalci s domaćeg terena, a to su Vedran i Zvjezdan Ružić, Spartaco Črnjarić, Branko Sterpin, Adriano Bernobić i Franjo Črnjarić, te će im se u toj večeri pridružiti i poznati gitarist Ivan Pešut, sigurno je da kvalitetnih izvedbi u Matuljima neće nedostajati.


Sedam dana kasnije, u nedjelju, 30. srpnja u okvirima programa Trifonija music, na rasporedu će biti Večer klasike uz Jacquesa Houdeka, a ulaz na sve koncerte je slobodan, poručili su organizatori iz Općine Matulji.


Bliže moru, terasa hotela Milenij u ljetnim mjesecima sinonim je za vrhunska glazbena i glazbeno-scenska događanja, te je posljednjih godina postala mjesto koje u Opatiju donosi kvalitetne programe. Tako će se i ove godine sve do rujna ovdje održati više od stotinu glazbenih večeri, a već šestu godinu zaredom i gala koncerti pod imenom »Music by the sea«.


Kako poručuju iz Milenij hotela, ovi koncerti donose zanimljivu glazbenu retrospektivu od baroka do rocka, stare španjolske glazbe, fada i milonge, preko klapskih pop interpretacija, melodija najljepših Weberovih mjuzikala, popularnih melodija festivala Opatije i Sanrema, sve do klasika francuske šansone.


Weberovi mjuzikli


Ciklus ovogodišnjih gala koncerata »Music by the sea« počeo je koncertom »Od baroka do rocka«. Program je bio koncipiran kao klapska interpretacija glazbenog putovanja od baroka do rocka, a uz Klapu Niko nastupili su Davor Pekota, Ivan Županović i perspektivna operna pjevačica Nela Šarić.


Drugi koncert  iz ovog ciklusa bit će u četvrtak, 20. srpnja uz staru španjolsku glazbu, portugalski fado te južnoameričke milonge  u izvedbi Mascara Quarteta i s posebnom gošćom Nuškom Drašček, a 27. srpnja će pjesme iz Weberovih mjuzikala interpretirati sopranistica Kristina Habuš, tenor Hrvoje Foretić, pijanistica Darijana Blaće te na violini Minja Vujović i violončelu Oliver Đorđević- javili su iz Milenij hotela.