Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 20° 2
Sutra: 20° 20° 2
25. travnja 2019.
Opatija

Kirigin: "Neki kandidati u kampanji troše milijune koje će lobi pokušati i naplatiti"

Snimio Damir ŠKOMRLJ
Snimio Damir ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 17. svibanj 2017. u 15:47 2017-05-17T15:47:59+02:00

I sada se neki kandidati pozivaju da su sklopili koaliciju s građanima. Ja moram sada jasno reći da to nije koalicija s građanima već s poduzetničkim lobijem. Kako drukčije objasniti golemi novac koji neki troše u ovoj kampanji. U igri su milijuni kuna koji će lobi kasnije pokušati i naplatiti. No, građani to prepoznaju jer pitaju – otkud jednom nezavisnom kandidatu toliki novac, poručio je koalicijski kandidat za gradonačelnika OpatijeFernando Kirigin

OPATIJA Koalicija stranaka koju čine SDP, HNS, IDS, HSU, PGS, Reformisti i HSS pozvala je birače da u nedjelju izađu na lokalne izbore i na glasačkom listiću zaokruže broj 3 za gradonačelnika Fernanda Kirigina, odnosno broj 6 za koalicijske kandidate za Gradsko vijeće.

– Ova izborna kampanja i razgovori s našim sugrađanima pokazala je da naša koalicija odlično funkcionira. Naime, iz tih razgovora doznali smo što ih točno tišti i to smo dodali u naš izborni program. I sada se neki kandidati pozivaju da su sklopili koaliciju s građanima. Ja moram sada jasno reći da to nije koalicija s građanima već s poduzetničkim lobijem. Kako drukčije objasniti golemi novac koji neki troše u ovoj kampanji. U igri su milijuni kuna koji će lobi kasnije pokušati i naplatiti. No, građani to prepoznaju jer pitaju – otkud jednom nezavisnom kandidatu toliki novac, poručio je koalicijski kandidat za gradonačelnika Fernando Kirigin.

Romina Alkier, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika i predsjednica HNS-a Opatija napomenula je da se ova koalicija okupila oko ideje - Opatija uređenog prostora, po mjeri svojih građana, ali i turista.

– Opatija mora jednako brinuti o svim svojim građanima kojima će nuditi bolju kvalitetu života, a generator toga je turizam koji moramo učiniti još uspješnijim, to jest poboljšati ponudu. Grad nisu samo beton i infrastruktura, već su to i njegovi stanovnici koji moraju biti u centru razvoja Opatije kazala je Alkier koja u kandidatu Fernandu Kiriginu vidi garanciju da će se takva promišljanja za ljepšu i bolju doista obistiniti.

Jadran Rubeša, kandidat za zamjenika gradonačelnika i predsjednik IDS-a Opatija poručio je da je lijeva koalicija društvo prijatelja sa zajedničkim ciljem – učiniti Opatiju po mjeri njezinih građana.

– Moramo razvijati Opatiju ravnomjerno, na području svih 15 mjesnih odbora. No, posebno moramo voditi računa o ranjivim skupinama društva, obećao je Rubeša koji se založio za učinkovitiji i jeftiniji Grad. 

- Dražen Turina Šajeta rekao je da bi trebalo živjeti u Opatiji, za Opatiju i od Opatije. Prve dvije misli su ispravne, ali problematična je treća. Naime, samo neki od nas uspijevaju živjeti od Opatije, a mi želimo to omogućiti što većem broju Opatijaca. Ova koalicija ima mlade i pametne ljude koji će voditi ovaj grad u smjeru da ljudi žive od svog grada. To je ono što nismo posve uspjeli s gradonačelnikom Ivo Dujmićem. To smo na vrijeme prepoznali i sada imamo Fernanda Kirigina, poručio je Viktor Peršić, kandidat na listi za Gradsko vijeće i predsjednik GO SDP-a Opatija.

Sara Sušanj, kandidatkinja na listi za Gradsko vijeće i predsjednica PGS-a Opatija da je ova izborna kampanja bila poučna, da su mladi u politici puno toga novog doznali o svom gradu i sugrađanima.

Sušanj je pozdravila odluku da s brojni prijedlozi mladih uključeni u koalicijski izborni program, te je apelirala na birače da ne propuste priliku ove nedjelje.

Dražen Mitrović, predsjednik NS-reformista Opatija u Kiriginu vidi političara čija su vrata svima otvorena, a pogotovo mladima i njihovim idejama te socijalno osjetljivim skupinama u društvu.

Dušan Mušćo, kandidat na listi za Gradsko vijeće i predsjednik GO HSU-a Opatija se založio za unaprjeđenje kvalitete života za stanovnike treće životne dobi, tako što će se očuvati postignuti socijalni standardi, ali i sufinanciranjem javnog prijevoza i parkiranja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka