Kandidat SDP-a

KIRIGIN Dujmić je u kampanju uložio milijune, oni koji su uložili u njega će tražiti povlastice

Aleksandra Kućel Ilić

Foto: M. ANIČIĆ

Foto: M. ANIČIĆ

Nećemo podržati one Dujmićeve odluke koje ćemo ocijeniti da njima vraća uslugu svojim financijerima. Bojim se da će tu doći do sukoba, kazao je Kirigin



OPATIJA U stožeru SDP-a u stranačkim prostorima, sinoć nije bilo veselo.


Informacije su brzo stizale s terena i već sat vremena nakon zatvaranja birališta bilo je jasno da je kandidat Fernando Kirigin poražen. 


– Ivo Dujmić ostaje na čelu Grada. No, to ne treba čuditi s obzirom na to da su u kampanju uložili milijune kuna i mi to nismo mogli pratiti. Bojim se da će oni koji su uložili novac u Dujmića tražiti neke povlastice, poručio je Fernando Kirigin koji navodi da prema podacima Riječke urbane aglomeracije u Opatiji živi 36 posto stanovništva koje je starije od 65 godina. 




– Njima je Ivo Dujmić obećao puno: božićnice, uskrsnicu, besplatno dopunsko osiguranje. To je očito upalilo, dok smo se mi zalagali za bolji život mladih u Opatiji, kazao je Kirigin koji ističe da je SDP-ova koalicija osvojila predstavničku vlast i da ne vjeruje u priče o političkoj trgovini.


– Razgovarali smo o tome i siguran sam da neće biti bježanja u suprotni tabor, dodaje.Poručuje da će koalicija biti konstruktivna u Gradskom vijeću i da će zastupati interese građana koji su strankama dali svoje povjerenje. 


– Surađivat ćemo s gradonačelnikom Dujmićem i nije nam do prijevremenih izbora. Osim toga, postoji puno projekata koji se podudaraju. Međutim, ostaje činjenica da je Opatija dobila vrlo nestabilnu vlast. Ponovno ističem da ćemo biti kooperativni s izvršnom vlašću, pa ćemo razmotriti i sva ona obećanja koja je u izbornoj kampanji dao Dujmić Opatijcima.


Treba pritom primijetiti da Dujmić koncem prošle godine nije mogao dati 320 tisuća kuna za ispunjenje svog obećanja koje je dao  zaposlenicima dječjeg vrtića, a ovih dana građanima ponovno svašta nudi. Ok, to je Ivo Dujmić, ali nisam siguran u to da u opatijskom proračunu ima novca za sva njegova obećanja.


Također, nećemo podržati one Dujmićeve odluke koje ćemo ocijeniti da njima vraća uslugu svojim financijerima. Bojim se da će tu doći do sukoba, kazao je Kirigin i poručuje da se ne osjeća previše razočaranim i da je ponosan na tim koji ga je podržavao.