Dvije velike promjene

KADROVSKE PROMJENE U GRADU OPATIJI Nakon glasnogovornice odstupio i pročelnik za komunalni sustav

Marina Kirigin

Kadrovske promjene događaju se u Ulici maršala Tita 3  / Arhiva NL

Kadrovske promjene događaju se u Ulici maršala Tita 3 / Arhiva NL

U opatijskim kuloarima govori se kako je Miljenko Ujčić na ovaj potez bio prisiljen, te kako ga čeka savjetnička pozicija, odnosno kako je njegovo dosadašnje radno mjesto već obećano mlađem gradskom političaru, međutim komentar uskoro bivšeg pročelnika o toj temi nismo uspjeli dobiti



U opatijskoj gradskoj Upravi slijede kadrovske promjene. Nakon što je Grad Opatiju napustila glasnogovornica Tanja Čorak, do promjena je došlo i u Upravnom odjelu za komunalni sustav. Dugogodišnji pročelnik za komunalni sustav Miljenko Ujčić odlučio je, prema informacijama dobivenim u Gradu Opatija, odstupiti sa svoje funkcije.


Želja ili prisila?


Miljenko Ujčić je u Općini Opatija počeo raditi 1991. godine na mjestu sekretara Sekretarijata za poslove uprave. Nakon formiranja Grada Opatije, od 1994. do 2006. na dužnosti je pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav.


Potom obavlja poslove stručnog savjetnika za pravne poslove u Upravnom odjelu za komunalni sustav i zaštitu okoliša. Od svibnja 2010. godine obnaša dužnost v. d. pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i zaštitu okoliša, a od listopada 2010. godine dužnost pročelnika navedenog Odjela.




U opatijski kuloarima govori se kako je Ujčić na ovaj potez bio prisiljen, te kako ga čeka savjetnička pozicija, odnosno kako je njegovo dosadašnje radno mjesto već obećano mlađem gradskom političaru, međutim do odgovora Ujčića na tu temu nismo uspjeli doći.


Promjene u rukovodećem kadru Grada Opatije potvrdila je gradska pročelnica Helena Masarić.


Pročelnica potvrdila


– Kolega Ujčić je podnio gradonačelniku zamolbu za razrješenje zbog osobnih, zdravstvenih razloga i prihvatio je da ga gradonačelnik imenuje vršiteljem dužnosti pročelnika do imenovanja pročelnika na temelju natječaja. Kolega Ujčić će sukladno Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi biti raspoređen na slobodno radno mjesto u Upravnom odjelu za komunalni sustav i zaštitu okoliša.


Kolegici Čorak je prestala služba u Gradu Opatiji po sporazumu dana 15. travnja 2018. godine. Natječaj za višeg stručnog suradnika za odnose s javnošću i za pročelnika Upravnog odjela bit će raspisan kad se provede potrebna procedura propisana zakonom i našim kolektivnim ugovorom – piše u odgovoru pročelnice koji otkriva da će vrlo skoro u Gradu Opatiji biti novih zapošljavanja.


Prema neslužbenim informacijama bez dvije djelatnice privremeno će ostati gradska Uprava zbog njihovog korištenja porodiljnih dopusta, pa će vjerojatno i ta mjesta trebati popuniti novim ljudima.