Trgovački centar

Jesen u znaku investicija: U Lovranu se gradi najveći market na Opatijskoj rivijeri

Marina Kirigin

Foto: R. BRMALJ

Foto: R. BRMALJ

Riječ je o investiciji vrijednoj oko 6,5 milijuna eura u sklopu koje će biti izgrađen novi trgovački centar - supermarket tlocrtne površine 2.200 »kvadrata« s caffe barom, garažom...



Početak studenoga označio je i početak novih radova na Opatijskoj rivijeri. Na rubnom području između Opatije i Lovrana, točnije na samom ulazu u Općinu Lovran, u blizini Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i lovranske Klinike za ortopediju, odmah iznad glavne prometnice, započela je gradnja najvećeg supermarketa na području Liburnije. Na navedenoj lokaciji koja se proteklih nekoliko dana krči i raščišćava, na zemljištu velikom oko 7.500 »kvadrata« bit će izgrađen supermarket Plodina. Riječ je o investiciji vrijednoj oko 6,5 milijuna eura u sklopu koje će biti izgrađen novi trgovački centar – supermarket tlocrtne površine 2.200 »kvadrata« sa pratećim sadržajima caffe barom, garažom…


Nova radna mjesta


Novi supermarket raspolagat će odjelom voća i povrća, pekarom s vlastitim krušnim pećima i ponudom dnevno svježih kolača i drugih slastica, gastro odjelom s jednostavnim toplim jelima, mesnicom, odjelom delikatese sa širokom ponudom suhomesnatih proizvoda, sireva i drugih narezaka. Drugim riječima, ponudit će širok asortiman koji će u redovnoj ponudi imati oko 30.000 artikala s povoljnim redovnim cijenama, ali i proizvoda s istaknutim akcijskim cijenama. Na etaži ispod supermarketa izgradit će se garažni prostor sa stotinu parkirnih mjesta, a sam objekt raspolagat će sa još 55 mjesta na parkiralištu, ističe članica Uprave Plodina Mirjana Palada Kmetović.


– Novi supermarket u Lovranu bit će najveći takve vrste na Liburniji, 20 posto veći od matuljskih Plodina. Međutim, ono što je za Lovran najbitnije da će se u njemu u turističkoj sezoni otvoriti čak 80 novih radnih mjesta – rekao je Bojan Simonič, načelnik Općine Lovran najavljujući gradnju u mješovitoj poslovno-stambenoj zoni Lovrana.




Naime, u Plodinama u Lovranu trebalo bi stalno zaposlenje naći 40 ljudi, a tijekom turističke sezone taj bi se broj sa sezonskim radnicima trebao udvostručiti.


Uređenje ceste


U Upravi Plodina se nadaju da će najveći dio zaposlenika biti iz redova domaćeg stanovništva, ali je za očekivati da će sezonce morati dovoditi iz unutrašnjosti zemlje. Završetak radova i otvorenje supermarketa planira se krajem mjeseca travnja 2018. godine.


Međutim, s obzirom da u realizaciji projekta izgradnje supermarketa još postoje elementi koji ne ovise o Plodinama, za sada ne postoji točan datum otvaranja. Načelnik Lovrana istaknuo je kako je komunikacija s investitorima uspostavljena, kako je već održano nekoliko zajedničkih sastanaka na kojima se govorilo o radovima i njihovom intenzitetu, ali i o uređenju ceste koja će voditi do novih Plodina. Vjeruje kako će do turističke sezone 2018. godine novi lovranski supermarket biti otvoren.