30. Mandrać

Jasni Šikanja nagrada od 12.000 kuna

Srđan Brajčić

Snimio David KURTI

Snimio David KURTI

7.000 kuna pripalo je Dejanu Kljunu. Nagradu Hrvatskog muzeja turizma dobio je Saša Jantolek, i to u vidu postavljanja izložbe u galeriji  Umjetničkog paviljona »Juraj Šporer« u Opatiji. Priznanje u vidu uokvirivanja kod Giulija Bonačića dobila je Sanita Zorić



VOLOSKO  Proglašenjem pobjednika i podjelom nagrada u nedjelju navečer, završen je jubilarni, 30. slikarski natječaj Mandrać u Voloskom. Novčanu nagradu od 12.000 kuna  u profesionalnoj skupini dobila je Jasna Šikanja, a 7.000 kuna pripalo je Dejanu Kljunu. To su ujedno jedine otkupne nagrade.


U istoj, profesionalnoj skupini posebnu nagradu Hrvatskog muzeja turizma dobio je Saša Jantolek, i to u vidu postavljanja izložbe u galeriji  Umjetničkog paviljona »Juraj Šporer« u Opatiji. Priznanje u vidu uokvirivanja kod Giulija Bonačića dobila je Sanita Zorić.


Novčanu nagradu od 3.500 kuna u općoj skupini dobio je Denis Brajčić, a s 1.500  kuna nagrađen je i Nikica Karas. Posebno priznanje u općoj skupini u vidu izložbe u hotelu Miramar dobio je Nikola Lukinčić, a  priznanje u obliku uokvirivanja kod Staklo Žerića pripalo je Barbari Cetina.




Novčanu nagradu od 3.500 kuna u kategoriji fotografija dobio je Zdravko Kopas, a izložbu u galeriji Adamić u Opatiji postavit će Aleksandar Saša Tomulić.


Posebnu nagradu hotela Miramar – vikend noćenje – dobila je Klaudija Marušić, a studentska novčana nagrada od 1.000 kuna pripala je Gabrijeli Jozić.


Sponzorirani ručak u konobi Tramerka  dobila je Iva Pevalek, a pizzeria Moho nagradila je Dajanu Radoš. Poklon-bon Kaokakao slastičarne za besplatnu tortu za 10 osoba dobio je Noa Peroš.


Nagrade su umjetnicima predali: ravnateljica Hrvatskog muzeja turizma Katarina Mažuran Jurešić, ravnatelj Muzeja grada Rijeke i član prvog žirija Mandraća Ervin Dubrović te gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.


Članovi žirija ove su godine bili: akademski slikar Claudio Frank, povjesničarka umjetnosti zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti Nataša Ivančević i povjesničarka umjetnosti iz Beograda Ana Panić.