Snimio Marin ANIČIĆ
Specijalitete na krovu dvorane pripremili su kuhar Marko Jovanović i učenik Gospodarske škole u Bujama Nikola Sokač
MATULJI Uz palentu i šparoge te dobru kapljicu s vinske ceste Bujštine danas su na krovu matuljske dvorane predstavljene dvije istarske manifestacije.
Naime, u sklopu aktivnosti Međunarodnog udruženja Europskih destinacija okusa (Associazione Internazionale Azione Borghi Europei del Gusto), koja je osnovana 2007. godine i promovira manje poznata turistička mjesta kao i njihov kompletan potencijal (kulturni, eno-gastronomski, turistički…), Turistička zajednica Grada Buje i Turistička zajednica Općine Matulji predstavile su dvadesetu, jubilarnu Šparogadu koja se održava u Kaštelu, nedaleko Buja od 21. – 23. travnja, kao i Dane šparoga na području sjeverozapadne Istre koji traju od 21. ožujka do 14. svibnja.
Direktorica matuljskog turističkog ureda Marijana Kalčić naglasila je važnost ove zajedničke promocije, a direktor TZ-a Buje Valter Bassanese objasnio kako je Mreža europskih gradova okusa, sufinancirana od strane EU-a, a zadatak im je promoviranje manje poznatih destinacija.
Specijalitete na krovu dvorane pripremili su kuhar Marko Jovanović i učenik Gospodarske škole u Bujama Nikola Sokač.