Potez vlasnika

Iseljavanje zakupca zatvorilo Monokini: Bivši nogometaš Jarni i menadžer Rački angažirali – zaštitare

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Aleksandra Kućel Ilić

Foto Aleksandra Kućel Ilić

Vlasnici Monokinija, nogometaš Robert Jarni i njegov partner Predrag Rački, smatraju da su u pravu jer je, kako navode, zakupcu Denisu Mujakiću ugovor istekao 31. prosinca 2019., no unatoč tome ne želi izaći iz opatijskog kafića



Što se to događa u Monokiniju? Je li došlo do incidenta? Interventno policijsko vozilo ispred objekta, policija i zaštitari te neki nesvakidašnji »šušur« jučer u ranim poslijepodnevnim satima ispred jednog od poznatijih mjesta u gradu, kafića Monokini, prekinuli su inače miran i sunčan treći dan nove 2020. godine u Opatiji. Gostima nije bio dozvoljen ulazak u ugostiteljski objekt pa su odmah po gradu krenule priče, a kako smo saznali na licu mjesta, može se očekivati i da će lokal u središtu turističke Opatije, mnogima omiljen ne samo za ispijanje jutarnje kave, već i za kasniji večernji izlazak, ukoliko se nešto ne promijeni, ostati zatvoren još neko vrijeme.


Vlasnici Monokinija, nogometaš Robert Jarni koji se nalazi u Indiji, ali je upoznat sa situacijom, i njegov partner Predrag Rački smatraju da su u pravu jer je, kako navode, zakupcu ugovor istekao, no unatoč tome ne želi izaći iz opatijskog kafića.


Ne želi izaći


Kako nam je ispričao Predrag Rački, zakupac objekta Denis Mujakić, bez obzira na činjenicu da je već 25. studenoga prošle godine bio informiran o tome da će uskoro morati izaći iz Monokinija budući da mu ugovor o najmu istječe sa zadnjim danom 2019. godine, na sve to se oglušio i uporno ne želi isprazniti prostor.




– Iz Monokinija je dosadašnji zakupac već trebao izaći jer je o svemu bio upozoren na vrijeme i jer je na vrijeme dobio poziv da napusti poslovni prostor čiji smo vlasnici, no s obzirom na nedavne blagdane, nismo željeli raditi cirkus koji za Opatiju nije primjeren. Jednostavno nismo željeli na samu Staru godinu i za doček nove pred svim gostima izazivati nikakve neugodnosti koje bi mogle naštetiti turističkoj Opatiji i dati joj negativan publicitet. No, sada kada smo već ušli u novu godinu, bili smo prisiljeni reagirati i obratiti se inspekciji te odvjetniku koji nas je uputio kako dalje postupati. Ugovor je zakupcu istekao i nismo ga više željeli produljiti, no s obzirom na to da nije želio napustiti prostor, dok se situacija ne riješi pravnim putem, bili smo prisiljeni ući u posjed i kafić će biti danonoćno pod zaštitarskim nadzorom, ali nažalost, do daljnjeg zatvoren – pojasnio je situaciju Rački te dodao: »Opatija ovo nije zaslužila«. Također, pokazao nam je i dokumentaciju iz koje je vidljivo da je ugovor o zakupu zbilja istekao 31. prosinca 2019. godine, na Silvestrovo.


Bez komentara


– Angažirali smo zaštitarsku firmu koja će od 0 do 24 sata nadzirati Monokini dok se ne stvore uvjeti za njegovo ponovno otvaranje – rekao je Rački, po čijim riječima će ovakva situacija zapravo biti »šteta za sve«.


Dosadašnji zakupac Denis Mujakić u kratkom nam je telefonskom razgovoru jučer naveo da mu ugovor istječe tek 20. siječnja ove godine te se suzdržao od daljnjeg komentara, uz najavu da će nam se s više informacija »javiti malo kasnije«, što međutim nije učinio.