Kraći put do opskrbe lijekovima

Ikari dobili ljekarnu u centru

Aleksandra Kućel Ilić

Radi se o petoj apoteci na području Grada Opatije, budući da ih sama Opatija ima tri, a Volosko jednu



IKA  O tome da na području Grada Opatije nema nekih sadržaja koji bi i lokalnom stanovništvu i turistima bili potrebni, vode se česte rasprave, no s druge strane, za neke se sadržaje može ustvrditi upravo suprotno – pokrivenost njima je izvrsna.


Primjerice, kada je riječ o ljekarnama na području Grada Opatije standard je zbilja natprosječan.


Uz tri ljekarne u samoj Opatiji i jednu u Voloskom, tako je pred nekoliko mjeseci otvorena i ljekarna u samom centru Ike, ukupno peta na ovom području.




No, mještani i turisti s područja Ičića i Ike su novi sadržaj itekako »pozdravili«, jer kada im zatreba lijek ili ljekarnički savjet, sada više ne moraju do Lovrana ili Opatije. Sve što treba po novome imaju i u svome mjestu… 


   – Radi se o ljekarni Kastel Farm koja je nedavno stigla u Iku budući da na potezu između Opatije i Lovrana nije bilo slične ponude. Zadovoljni smo dosadašnjim poslovanjem, a vidimo da su zadovoljni i naši klijenti. Uz domaće ljude, Ikare, dolazilo je tijekom ljeta i dosta turista, a najčešći je upit bio »imate li nešto protiv opeklina« – istaknuli su u najnovije otvorenoj opatijskoj, odnosno ikarskoj ljekarni.