Velika investicija LRH-a

Ičići dobivaju hotel s četiri zvjezdice: Bageri i kamioni na gradilištu, a rezervacije za ljeto 2017. već stižu

Marina Kirigin

Simulacija kojom se uz napomenu da se radi »samo o ilustraciji«, budući hotel reklamira na internetskim stranicama Remisens hotela

Simulacija kojom se uz napomenu da se radi »samo o ilustraciji«, budući hotel reklamira na internetskim stranicama Remisens hotela

Na mjestu do temelja srušenog motela Ičići s pripadajućim depandansama, započela je izgradnja Remisens Hotela Giorgio II, za koji iz LRH već primaju rezervacije za ljetnu sezonu 2017. godine, no detalje o svemu, izbjegavajući uporno novinare - ne žele javno prezentirati



 Na mjestu nekadašnjeg motela Ičići, koji je u prvoj polovici ove godine srušen do temelja te je jedan dio opatijske povijesti nestao, započela je izgradnja novog, prvog ičićanskog hotela. Bageri i kamioni su »zauzeli« gradilište, jer čim je rujan ušao u svoju drugu polovicu, diljem Opatije je započela i nova sezona različitih radova koji su tijekom ljeta, zbog turizma, privremeno bili zabranjeni.


U ovom slučaju, riječ je o izgradnji Remisens Hotela Giorgio II, četverozvjezdanog hotela brenda Remisens Hotels, koji će biti izgrađen iznad opatijske obalne šetnice -lungomara te će predstavljati izvrstan odabir za obiteljski odmor.



Premda iz vodstva Liburnia Riviera Hotela već duže vrijeme ne žele komunicirati s medijima, osnovni se podaci o investiciji mogu iščitati s tabele koja je postavljena na gradilištu. Iz tih je podataka vidljivo da je građevinska dozvola za izgradnju hotela u Ičićima izdana 29. srpnja 2016. godine od strane Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, Ispostave u Opatiji. Kao izvođač radova istaknuta je tvrtka MDK građevinar iz Velikog Trgovišća, a radi se o izgradnji građevine »ugostiteljsko-turističke« namjene. Projektant je Zdravko Sarapa, a glavni nadzorni inženjer Krešimir Milković.





Pet katova


Moderni hotel na pet katova imat će 180 soba s balkonima i neodoljivim pogledom na plavetnilo Kvarnerskog zaljeva te će za obitelji s djecom nuditi obiteljske sobe, funkcionalno spojene i opremljene po mjeri obitelji – tako bar piše na web stranicama tvrtke Liburnia Riviera Hoteli, putem kojih je već sada moguće iduće turističke sezone rezervirati sobu u još neizgrađenom hotelu – najavljuju ga kao novinu u 2017. godini. Među ostalim, kaže se kako će novi hotelski objekt raspolagati hotelskom plažom i vanjskim bazenskim kompleksom sa sunčalištem te raznim sadržajima za djecu i odrasle.


Hotelski restoran i Chi Pool Bar & Grill na vanjskoj terasi uz bazen nudit će specijalitete mediteranske kuhinje. Remisens Hotel Giorgio II raspolagat će s 25 prostranih obiteljskih soba koje će obiteljima s djecom pružiti sav komfor potreban za opušten obiteljski odmor. U obiteljskim sobama roditelji će moći pronaći sve bitne potrepštine za ugodan boravak: dječji krevetić, kadica za kupanje, stolica za hranjenje, grijač bočice, baby phone.


Sve je na internetu


Za zabavan i ispunjen odmor animacijski tim hotelske grupacije organizirat će aktivnosti za cijelu obitelj u Mini, Midi i Teen clubu te u Fit i Active clubu kao i tematske dane i razne sportske i društvene igre, stoji na web stranicama.


To su međutim sve informacije koje, kako u Upravi LRH-a kažu, s javnošću »misle komunicirati«, iako su zamoljeni da na preciznija pitanja novinara odgovore radi interesa javnosti.


Na jučerašnji novinarski upit o budućem hotelu, njegovoj izgradnji, izgledu, visini ulaganja, roku završetka radova i otvaranju novog objekta iz još uvijek najveće hotelske kuće na Opatijskoj rivijeri nisu željeli konkretno odgovoriti. U njihovom odgovoru tek kratko stoji: »Sve informacije koje mislimo komunicirati, nalaze se na našoj internetskoj stranici«.