Dodjeljuju se tri nagrade

Hrvatski muzej turizma u Opatiji raspisao natječaj “Crveni tepih” za talentirane mlade umjetnike

Hina

Foto M. ANIČIĆ

Foto M. ANIČIĆ

Na natječaj se mogu javiti studenti Akademije primijenjene umjetnosti iz Rijeke, apsolventice i apsolventi akademije od 2012. te amateri koji nisu napunili 35 godina iz Primorsko-goranske i Istarske županije koji mogu dokazati da su priznati umjetnici



OPATIJA – Hrvatski muzej turizma u Opatiji, kao partner najveće austrijske umjetničke nagrade za mlade umjetnike “Crveni tepihm”, raspisao je natječaj za mlade umjetnike iz Primorsko-goranske i Istarske županije.


Na natječaj za nagradu za mlade umjetnike “Crveni tepih” Hrvatska 2015. mogu se javiti studenti Akademije primijenjene umjetnosti iz Rijeke, apsolventice i apsolventi akademije od 2012. te amateri koji nisu napunili 35 godina iz Primorsko-goranske i Istarske županije koji mogu dokazati da su priznati umjetnici.


Natječaj je otvoren do 5. srpnja, u prosudbenom odboru bit će troje stručnjaka iz Hrvatske i troje iz Beča, a dodjeljuju se tri nagrade.




Od troje umjetnika “Crveni tepih” otkupit će za svoj fundus po jedno umjetničko djelo u vrijednosti od 500 do 800 eura, a nagrađena umjetnička djela bit će predstavljena i izložena na izložbi “Crvenog tepiha” u sklopu Bečkog tjedna u rujnu 2015. u Hrvatskome muzeju turizma, Umjetničkom paviljonu “Juraj Šporer” u Opatiji.


Nakon toga krenut će na izložbu “Crvenog tepiha” u New Yorku.


Hrvatski muzej turizma i “Crveni tepih” sklopili su dugoročno partnerstvo nakon uspješne izložbe u Opatiji u Hrvatskome muzeju turizma u rujnu 2014., a to će partnerstvo, ističu u Hrvatskome muzeju turizma, pridonijeti da mladi umjetnici iz Hrvatske uđu u svjetsku kulturnu razmjenu.


Osnivači nagrade “Crveni tepih” su slobodni umjetnik Manuel Gras i bečki tajnik za obrazovanje Marcus Schober, koji su 2009., kako bi se mladim europskim umjetnicima omogućila međunarodna promidžba.


“Crveni tepih” od 2013. djeluje na međunarodnoj razini kako bi se mladim umjetnicima omogućilo da se predstave diljem svijeta.


Prve uspješne suradnje ostvarene su s New Yorkom, Münchenom, Berlinom, Danzigom, Trstom i Opatijom, a tijekom 2015. planira se početak umjetničkog partnerstva s Londonom, Šangajem, Pekingom i Los Angelesom.