Natječaj

Hrvatski muzej turizma traži ravnatelja: Krmpotić Kos ponovo će se kandidirati

Marina Kirigin

Kandidati moraju imati završen sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačen studij, moraju imati minimalno pet godina rada u muzejskoj djelatnosti ili deset godina rada u kulturi, znanosti ili drugom odgovarajućem području vezanom uz djelatnost turizma i moraju poznavati najmanje jedan svjetski jezik.



Hrvatski muzej turizma u Opatiji traži ravnatelja ustanove. Natječaj je raspisan jučer, a na njega se mogu javiti osobe koje ispunjavaju uvjete propisane Zakonom o muzejima i Statutom Muzeja. Kandidati moraju imati završen sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačen studij, moraju imati minimalno pet godina rada u muzejskoj djelatnosti ili deset godina rada u kulturi, znanosti ili drugom odgovarajućem području vezanom uz djelatnost turizma i moraju poznavati najmanje jedan svjetski jezik. Prijave s potrebnom dokumentacijom moraju se predati 15 dana od dana objave natječaja, a o rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijave.


Trenutačna v.d. ravnateljica Hrvatskog muzeja turizma Gabrijela Krmpotić Kos istakla je da je natječaj objavljen sukladno Statutu, odnosno po proceduri tri mjeseca prije isteka godine dana od kada je postala v.d. ravnateljica. Naime, Krmpotić Kos je opatijski muzej turizma preuzela početkom srpnja, a sada je u dogovoru s pravnom službom Grada Opatije i Ministarstvom kulture Republike Hrvatske raspisala ovaj natječaj. Novog ravnatelja/ravnateljicu imenovat će ministrica za kulturu uz prethodno pribavljeno mišljenje gradonačelnika Opatije. V.d. ravnateljice HMT-a Krmpotić Kos potvrdila je kako će ona biti jedna od kandidatkinja na natječaju.


– Mislim da sam u ovom kratkom mandatu puno toga napravila, a da je taj rad prepoznat govori i podatak o velikom broju posjetitelja. Na nivou prošle godine muzej je posjetilo više od 50.000 ljudi, što je impozantna brojka – rekla je Gabrijela Krmpotić Kos.