Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 1
Sutra: 15° 16° 13
21. lipnja 2018.
Završno opremanje sportske dvorane

Hram sporta u Matuljima otvara vrata početkom 2014.

Još samo koji tjedan do otvorenja matuljske dvorane / Foto: M. ANIČIĆ
Još samo koji tjedan do otvorenja matuljske dvorane / Foto: M. ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 9. prosinac 2013. u 18:22 2013-12-09T18:22:56+01:00

Trenutačno je u tijeku opremanje dvorane vrijedno oko milijun i pol kuna, koje bi trebalo biti gotovo do kraja prosinca te će početkom iduće godine dvorana biti potpuno opremljena i spremna dočekati korisnike – lokalne sportaše i učenike susjedne osnovne škole 

MATULJI » Sportska dvorana u Matuljima uskoro će primiti svoje prve sportaše. Prema riječima zamjenika matuljskog načelnika Alena Ružića, početkom iduće godine dvorana će biti potpuno opremljena i spremna dočekati korisnike, kako članove lokalnih sportskih kolektiva, tako i učenike susjedne Osnovne škole »Dr. Andrija Mohorovičić« kojima će služiti kao školska dvorana. Trenutačno je u tijeku opremanje dvorane vrijedno oko milijun i pol kuna, koje bi trebalo biti gotovo do kraja ove godine. 

    – Radi se o opremi unutar dvorane, a dosad je već postavljen najveći dio opreme, dovršene su svlačionice, postavljeni golovi i mreže, nabavljene su lopte i druga pokretna oprema, a ostaje nam još tijekom idućih dana dovršiti postavljanje većih dijelova opreme kao što je montaža koševa, semafora i montažne tribine, kazao je Ružić. 

    S početkom sljedećeg  školskog polugodišta u funkciji će biti i topla veza koja spaja školu i dvoranu, kako bi učenici mogli pohađati nastavu tjelesnog odgoja bez izlaganja vanjskim vremenskim uvjetima. Završetak ovog projekta planira se do kraja godine, a prije toga bit će uklonjene i skele koje sada otežavaju kretanje školskim dvorištem. 

Parkiranje u prvoj fazi besplatno

Izgradnja sportske dvorane u Matuljima započela je na proljeće 2011. godine, a objekt sveukupno vrijedan oko 37 milijuna kuna sportašima ovog mjesta donosi igralište veličine 2.500 četvornih metara i gledalište koje može primiti oko 500 ljudi. Usto, dvorana bi trebala omogućiti i djelomično rasterećenje matuljskog centra od prometa u mirovanju, budući da je planirano da parkiranje na 56 parkirališnih mjesta u garaži barem u prvoj fazi bude besplatno.

 

  – Završena je konstrukcija mosta i postavljen je temeljni sloj betonske podloge. Pri kraju je i postavljanje obložnih zidova i aluminijske stolarije, istaknuo je Ružić. 

   Iako je prema prvim planovima dvorana trebala biti dovršena godinu i pol dana nakon početka radova, tehnički prijem završen je na ljeto ove godine, no opremanje je pričekalo rujansku sjednicu Županijske skupštine na kojoj je rebalansom proračuna omogućeno 500.000 kuna za nabavku sportske opreme. Nakon toga, valjalo je odraditi natječaje i pričekati istek žalbenog roka kako bi se mogli potpisati ugovori s izvođačima, stoga je opremanje tek sada pri kraju. No, čini se da je čekanje matuljskih sportaša i školaraca pri kraju, jer će kroz kojih mjesec dana moći kročiti u svoj novi »sportski hram«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka