Slatka Opatija

Hedonistički doživljaj za velike i male: Još malo do opatijskog Festivala čokolade

Marina Kirigin

Središnja »meka« za slatkoljupce bit će Centar Gervais u kojem se održava Čokoladna čarolija, najveća prezentacija, degustacija i prodaja čokoladnih delicija u povijesti ove manifestacije



OPATIJA Vikend ispunjen najukusnijim čokoladnim slasticama, uz dobro društvo i odlične programe, od animacije i predstava za djecu do radionica i koncerata, pod raskošnim blagdanskim uređenjem i posebnom atmosferom Najljepšeg adventa uz more – sve to očekuje posjetitelje Opatije od 7. do 9. prosinca, kada se u gradu održava tradicionalni Festival čokolade, najavili su iz Turističke zajednice grada Opatije jedinstveni hedonistički doživljaj za »velike i male«. Središnja »meka« za slatkoljupce bit će Centar Gervais u kojem se održava Čokoladna čarolija, najveća prezentacija, degustacija i prodaja čokoladnih delicija u povijesti ove manifestacije, na kojoj će tisuće raznih proizvoda predstaviti 30 izlagača iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Italije.


Simfoniju okusa upotpunit će Choco kutak za najmlađe s raznim igrama i radionicama, Čokoladna izložba i šetnja kroz povijest čokolade, na kojoj će posebno atraktivno biti selo Djeda Božićnjaka od medenjaka, realizirano u suradnji Ugostiteljskom školom Opatija i slastičarnom Zvončarnica. Uz tisuće okusa čokolade – među kojima će biti i prava egzotična iznenađenja za »znatiželjna nepca« – zanimljivost manifestacije će biti i »čokoladni zvuk« jer će se predstaviti nova gramofonska ploča napravljena od čokolade, a pjesmu »Od zrna do čokolade«, posebno osmišljenu upravo za ovu ploču, predstavit će Cacao All Star Band.


Glazbeni program u Gervaisu obogatit će i Choco koncerti na kojima nastupati Katarina Jurić Trio i Dino Antonić Trio, a više o čokoladi moći će se doznati i na radionicama Pop Cakes, Mala škola izrade slastica, Croatian Choco Concept i Orašar i vojska slatkiša za mališane te Čokolada i umjetnost za one nešto starije.




Čokoladna čarolija u centru Gervais bit će otvorena u petak od 14 do 21 sat, u subotu od 9 do 21 sat te u nedjelju od 9 do 19 sati, ali brojni programi odvijat će se i na drugim adventskim lokacijama. Tako će »čokoladno ruho« obući i Ledena čarolija na Ljetnoj pozornici, Advent na Mrkate i Advent kod Šporera, koji će slatke doživljaje posjetitelja Opatije nadopuniti klizanjem, gastrospecijalitetima, koncertima i zabavnim aktivnostima.


U Festival čokolade koncertima, radionicama, prigodnom gastronomskom ponudom, ali i spa&wellness tretmanima, uključit će se opatijski ugostitelji, restorateri, hotelijeri te wellness centri, a poseban program pod nazivom Čokoladna adventska čarolija trajat će u Milenij hotelima sve do kraja prosinca, najavili su u TZ-u Grada Opatije.