Koalicija HSU-SDP-PGS-HSS

HSU-ov Vanja Tancabel kandidat za zamjenika gradonačelnika Lovrana

Marina Kirigin

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

Osnovni lovranski problem je parking. Planiramo preseliti vatrogasce, a na tom mjestu izgraditi garaže i poslovne prostore. Prioritet je i gradnja društvenog doma,  kaže Tancabel



LOVRAN  Nismo nestali s političke scene. Prisutni smo u velikoj koaliciji sa SDP-om, PGS-om i HSS-om. Udružili smo se s onima koji imaju isti program i želju da Lovran »grade« po mjeri i želji Lovranaca – rekla je Đurđica Tancabel, predsjednica HSU-a Lovran na  press konferenciji na kojoj je predstavljen i kandidat koalicije HSU-SDP-PGS-HSS za zamjenika načelnika Lovrana iz redova HSU-a, Vanja Tancabel.


Tancabel je član HSU-a Lovran od osnutka, iza sebe ima 15-godišnje radno iskustvo, a trenutno završava šesti stupanj na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.


– Osnovni lovranski problem je parking. Planiramo preseliti vatrogasce sa sadašnje lokacije, a na tom mjestu izgraditi garaže i poslovne prostore. Prioritet bi bila i izgradnja društvenog doma, što je već trebalo biti realizirano u proteklom mandatu, za što su projekti bili izrađeni, a sredstva osigurana još 2013. godine. Izgradnjom društvenog doma riješili bi se problemi brojnih udruga u Lovranu –  rekao je Tancabel te naveo još dva prioriteta – sanaciju Staroga grada i njegovu obnovu uz pomoć EU fondova, i  poticajnu stanogradnju kako bi zadržali mlade u Lovranu.




Uz Vanju Tancabela, na listi koalicije SDP-HSU-PGS-HSS, iz redova HSU-a naći će se i Robert Popeskić, Željka Palmić i Đurđica Tancabel. Predstavnici lovranskog HSU-a istakli su da će voditi brigu o umirovljenicima i njihovim potrebama, zalagati se za izgradnju Doma za starije i nemoćne, proširenje groblja na kojem više nema ukopnih mjesta. Napomenuli su kako je nebrigom izgubljeno dosta nekretnina, a kako bi se isto moglo dogoditi s nogometnim igralištem te će zato uložiti sav trud kako bi ga otkupili.


Predstavnici HSU-a pozvali su građane 10. svibnja od 9 do 19 sati na frigane ribice »pod marun«.