E-TUK TUK Vozila

HIT LJETA U OPATIJI: Vidjeli su ih u Lisabonu pa odlučili nabaviti dva komada. Bio je to pun pogodak

Marina Kirigin

foto: Marin Aničić

foto: Marin Aničić

Opatijske obitelji Marijanović i Lunaček, nakon što su prošle godine te male automobile vidjele u Lisabonu, odlučile su nabaviti dva takva vozila i osmisliti izlete za goste po regiji



OPATIJA – Nečujno »krstare« liburnijskim gradićima, ne zagađuju zrak, a gostima pružaju savršen pogled na sve ljepote Opatijske rivijere. E-Tuk Tuk automobili nova su turistička ponuda grada Opatije. Riječ je o vozilima na struju koja nalikuju na vozila na golf terenima, no ipak nešto su veća, namijenjena za prijevoz šestero putnika.


Zahvaljujući minimalnom broju zatvorenih površina E-Tuk Tuk vozilo omogućava bolju vizuru prilikom razgledavanja kraja i regije. Opatijske obitelji Marijanović i Lunaček, nakon što su prošle godine te male automobile vidjele u Lisabonu, odlučile su nabaviti dva takva vozila i osmisliti izlete za opatijske goste po regiji.


Ponudili su nekoliko vrsta izleta prema Veprincu, Učki, Mošćeničkoj Dragi, Mošćenicama, Kastvu ili kraćih tura po Opatiji, Voloskom po cijeni od 90 do 375 kuna po osobi. Nakon svega 20-tak dana, koliko su ovi ekološki automobili u funkciji i kruže liburnijskim krajem, zadovoljni su investicijom i interesom.


Čari registracije




Međutim, prepreka za stavljenje ovih posebnih vozila u funkciju, kaže Nada Lunaček Marijanović, bilo je izuzetno puno.


– Ovi automobili su hit u Lisabonu, ima ih na svakom koraku. S obzirom da su opatijski gosti u prosjeku nešto starije životne dobi smatrali smo da će malo tko, da bi upoznao regiju, unajmiti gliser kako bi razgledao područje, već će im biti prihvatljivije sjesti u ovaj autić u kojem će ih šofer provesti krajem. Automobili su u upotrebi svega 20-tak dana jer nakon kašnjenja s isporukom, valjalo ih je i registrirati. Kako su ova vozila prva takve vrste u Hrvatskoj trebalo je odgonetnuti i koje su kategorije.


Tako da smo dosta velike probleme imali sa samom kategorizacijom i registriranjem vozila. Kategorizacija koju smo dobili znatno je povećala troškove, međutim interes za vožnje, izlete postoji i nadamo se da će rasti – rekla je Lunaček Marijanović, jedna od suvlasnica u tvrtki »Levin« u kojoj su se dosjetili i omogućili opatijskim gostima upoznavanje regije iz simpatičnog, tihog, eko autića bez prozora.


Najčešće Opatija – Volosko


Najviše interesa za vožnju automobila ima u predvečerje, a gosti se najčešće voze na relaciji Opatija – Volosko. Prema riječima vozača eko automobila Arsena Premera ljudi su oduševljeni tom novom opatijskom ponudom.


– Najviše izleta-vožnji imamo u predvečerje i to na kraćim relacijama.


Gostima su interesantni i izleti do Veprinca i na Učku, u zaleđe Opatije, međutim za sada još nemamo velikog odaziva za te dnevne izlete, iako osobno smatram da su to jedni od najljepših izleta koje nudimo. Goste je možda još uvijek nešto teže posjesti u autić, privoliti na vožnju, ali kada to uspijemo, oduševljeni su. Rekacije gostiju su odlične, a evo dogodilo se nekoliko puta i da su ponovili vožnju – rekao je Premer.