Sporna potvrda

Greška u proceduri: Ministarstvo zatražilo poništenje natječaja za direktora lovranske Turističke zajednice

Marina Kirigin

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić

Kako navode iz nadležnog ministarstva, poništenje natječaja u Lovranu se traži zbog propusta u njegovom raspisivanju, jer se nije tražila potvrda o nekažnjavanju kandidata



LOVRAN Ministarstvo turizma RH zatražilo je od Skupštine Turističke zajednice Općine Lovran da poništi posljednji natječaj za mjesto direktora lovranskog turističkog ureda. Na navedeno mjesto sredinom prosinca prošle, 2016. godine izabrana je Luiza Sandalj iz Mošćeničke Drage, a s prvim danom siječnja 2017. nova direktorica TZ-a Općine Lovran započela je s radom.


Međutim, nakon što je već odradila prvu konferenciju za novinare kojom je najavila događanja vezana uz lovranski karneval koji ove godine slavi sto godina postojanja, iz nadležnog ministarstva je stigao dopis kojim se traži poništenje natječaja zbog propusta u raspisivanju natječaja u kojem je jedan od uvjeta, odnosno dokumenta koje treba dostaviti trebala biti i potvrda o nekažnjavanju kandidata.


Zbog proceduralne pogreške Skupština TZ-a Općine Lovran ovog četvrtka (19. siječnja) trebala bi donijeti odluku kojom se poništava natječaj, te potom u cijeli postupak krenuti iznova. Sve ovo što se dogodilo će naravno izazvati nove troškove raspisivanja natječaja, testiranja kandidata, ali i baš u karnevalskom dijelu godine »obezglaviti« turistički ured koji je nositelj karnevalskih zbivanja. Diljem Liburnije, a tako i u Lovranu koji ove godine ističe i svoj vrijedan jubilej, »peto godišnje doba« počinje danas, na Antonju.




Podsjetimo, Luiza Sandalj izabrana je većinom glasova članova turističkog vijeća na izvanrednoj sjednici održanoj u prosincu 2016. godine te je s prvim danom 2017. godine zamijenila dosadašnjeg dugogodišnjeg direktora lovranske Turističke zajednice Vojka Brubnjaka.


Luiza Sandalj rođena je 1971. godine, završila je Hotelijerski fakultet u Opatiji, a između ostalog radila je kao voditeljica kongresne prodaje u Liburnia Riviera Hotelima, te u hotelskom poduzeću Jadranka d.o.o iz Lošinja kao voditeljica grupnog odjela u hotelskoj prodaji. Na prvoj konferenciji za novinare najavila je doprinos u organizaciji manifestacija, ali su nove okolnosti to zasad onemogućile.