Dugogodišni prijatelji

Glumačka legenda u gostima: Vanessa Redgrave i Rade Šerbedžija opušteno šetali Voloskom

Aleksandra Kućel Ilić

Foto: Ivica Tomić

Foto: Ivica Tomić

Britanska oskarovka bit će posebna Šerbedžijina gošća na njegovom večerašnjem koncertu u zagrebačkom Lisinskom pod nazivom »Ne boj se, nisi sam«



VOLOSKO Dugogodišnji prijatelji i suradnici, britanska glumačka legenda Vanessa Redgrave i hrvatski glumac i glazbenik Rade Šerbedžija, uoči današnjeg, dugo najavljivanog »glazbeno-scenskog događaja za pamćenje« u zagrebačkom Lisinskom, jučer su proveli ugodne trenutke u šetnji u jedinstvenom ugođaju Voloskog. Prekrasan, premda vjetrovit prosinački dan bio je kao stvoren za zadnje pripreme pred večerašnji nastup tijekom kojega će Rade Šerbedžija na svoj način spajati riječi i glazbu na koncertu pod nazivom »Ne boj se, nisi sam«.


Ugledna kazališna, filmska i televizijska glumica, koja iza sebe ima čak 80 uloga u filmovima, jedna je od rijetkih koja je osvojila baš sve u svijetu glumačke umjetnosti, jer Vanessa Redgrave je između ostaloga dobitnica Oscara, dva Emmyja, nagrade Tony, dva Zlatna globusa i nagrade Udruge filmskih i TV glumaca, bit će posebna gošća Radi Šerbedžiji na njegovom večerašnjem koncertu.


Naime, Vanessa Redgrave dugi niz godina surađuje s Radom Šerbedžijom u radu Kazališta Ulysses te ju u medijima često prozivaju i njegovim »dobrim duhom« i odličnim savjetnikom. Upoznali su se u Londonu, kada je Rade Šerbedžija svojevremeno došao na jednu njezinu predstavu te nastavili prijateljstvo zahvaljujući kojem je ova iznimna glumica, u kazališnom svijetu poznata po legendarnim izvedbama Shakespeareovih djela, već u više navrata boravila u Hrvatskoj.




Svestrani umjetnik Šerbedžija, osim koncerta u Lisinskom ima i druge preokupacije – zaokuplja ga tako predstavljanje knjige poezije »Stranac« te je nedavno promovirao i film »Oslobođenje Skoplja« koji potpisuje kao suredatelj. Također, na Bratislava International Film Festivalu pred nešto više od mjesec dana primio je nagradu za životno djelo.


A jučerašnje fotografije slavnih glumaca, opuštenih i nasmijanih, snimljene pred Božić 2016. u Voloskom, lijepa su reklama za jedno od najromantičnijih mjesta na Opatijskoj rivijeri, ali i odlična pozivnica za večerašnji koncert u Zagrebu.