Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
19. veljače 2020.
Pozitivna državna revizija

GRADONAČELNIK SE POHVALIO REZULTATIMA: Opatija najbolje upravlja gradskom imovinom

Snimio Damir Škomrlj
Snimio Damir Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 30. svibanj 2017. u 14:56 2017-05-30T14:56:03+02:00

Građanima poručujem kako su upravo osobe iz redova koji me danas prozivaju bile za rasprodaju poslovnih prostora, dok sam se ja kao gradonačelnik tome usprotivio i stao u njihovu zaštitu od prvoga dana, jer oni su vlasništvo svih naših građana i pune opatijski proračun - dodao je Dujmić.

OPATIJA - Veliko mi je zadovoljstvo priopćiti sjajnu vijest o radu gradske uprave, jer mi smo Opatijci rekorderi po dobrom upravljanju gradskom imovinom u Hrvatskoj. Nakon nalaza državne revizije Opatija je najučinkovitiji grad po upravljanju poslovnim prostorima u vlasništvu Grada. Obaveza nam je da tako bude i u narednim godinama jer je to imovina svih naših građana i mora biti u funkciji rasta gospodarstva i povećanja životnog standarda svih Opatijaca - rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, ujedno i kandidat Nezavisne liste za osvajanje novog gradonačelničkog mandata.

Također, demantirao je tvrdnje iz suprotnog izbornog tima kako on »želi rasprodati gradske poslovne prostore«.

– To su opasne tvrdnje i ne služe nikome na čast. Građanima poručujem kako su upravo osobe iz redova koji me danas prozivaju bile za rasprodaju poslovnih prostora, dok sam se ja kao gradonačelnik tome usprotivio i stao u njihovu zaštitu od prvoga dana, jer oni su vlasništvo svih naših građana i pune opatijski proračun - dodao je Dujmić.

Po njegovim navodima, danas Opatija ima 161 poslovni prostor, a u planu je i izgradnja novih.

– Produžit ćemo niz drvenog paviljona, od ulaza u park, do ljekarne, jer poslovni prostori su konstanta u punjenju proračuna, ali također želimo dati i dodatni »štih« opatijskoj glavnoj ulici - najavio je.

Osvrnuo se i na ponašanje aktualnog zamjenika gradonačelnika Opatije i njegovog protukandidata na nedjeljnim izborima, Fernanda Kirigina.

– Za voditi Opatiju nije dovoljno ranositi cvijeće po gradu, Opatiji trebaju konkretna rješenja. Vrata gradonačelnika i ureda Grada su uvijek otvorena i građani se primaju redovito, zato prema Opatijcima nije odgovorno u svoje radno vrijeme kucati im na vrata, a u isto vrijeme ne raditi ništa i primati plaću od Grada Opatije kao zamjenik gradonačelnika. Poručujem da se Opatija ne vodi po kućama, a plaća dobiva za »nerad«. Vođenje Grada podrazumijeva odgovornost i rad svakog dana, a ne može Opatija stati zatio što su izbori - zaključio je Ivo Dujmić.

U obraćanju medijima još se osvrnuo i na posljednju javnu podršku Nikice Pažina - Fernandu Kiriginu.

– Koalicija sedam stranaka već dijeli fotelje, te je Pažinu obećala direktorsko mjesto u Parkovima ili Komunalcu. To dovoljno govori, a moja je poruka jasna: Opatija nije na prodaju, gradonačelnik mora znati razmišljati svojom glavom i jedini šefovi moraju biti i ostati Opatijci - naglasio je Dujmić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.