Napitak koji život znači

Festival kave u Opatiji: Vrijeme za mirisna crna zrnca na sto načina uz glazbu i umjetničke kreacije

Marina Kirigin

NL arhiva

NL arhiva

Spoj kave i kreativnosti, kakav je inspirirao J. S. Bacha na skladanje svoje slavne Kantate o kavi, predstavit će program »Coffee & Art« koji će se u sklopu Festivala kave u subotu i nedjelju od 10 do 17 sati održati na Slatini, za ovu priliku preimenovanoj u »Coffee Street«



OPATIJA Festival kave, tradicionalno opatijsko događanje početkom proljeća, 8. i 9. travnja ponovo će opatijske ulice ispuniti aromatičnim i opojnim mirisima, a terase lokala ljubiteljima tog napitka koji stoljećima predstavlja neodoljiv stimulans za um i tijelo i inspiraciju za umjetničku kreativnost.


Spoj kave i kreativnosti, kakav je inspirirao J. S. Bacha na skladanje svoje slavne Kantate o kavi, predstavit će program »Coffee & Art« koji će se u sklopu Festivala kave u subotu i nedjelju od 10 do 17 sati održati na Slatini, za ovu priliku preimenovanoj u »Coffee Street«.


U njemu će sudjelovati Vedran Ružić, Claudio Frank, Bougie svjećarstvo, Atelier Ecostyle i VR Choco Art, a nadopunit će ga glazbeni nastupi grupa Trio Minus One, Coffee Shop Acoustic, Trija Asi i Dominika Heštere, dok će tehniku slikanja kavom prozvanu »Kavarel« predstaviti Boris Rajković.




Posjetitelji neće uživati samo u glazbenim nastupima i umjetničkim kreacijama, već i u jedinstvenim napitcima pripremljenima na gotovo stotinu različitih načina, slasticama i koktelima od vrhunske kave, ali i gastronomskim delicijama koje će u svoju delikatnu ravnotežu okusa uključiti i mirisna crna zrnca.


U Festival kave ove godine uključili su se kavana Continental, kavana Wagner, Milenij Choco svijet, hotel Mozart, hotel Kvarner, slastičarna Kaokakao, restoran Bianco&Nero, caffe bar Flash, caffe bar Tik Tak, caffe bar Eugenian, caffe bar Barić, Chocobar Kraš, Wine bar Stephanie, restoran Vongola, restoran Cantinetta sv. Jakov, Antica osteria da Ugo, Royal Spa i restoran Bevanda, koji su svoj meni proširili posebnom ponudom osmišljenom samo za ovu manifestaciju, ali i uveli posebna događanja i koncerte tijekom trajanja festivala.


Zasigurno će zanimljiv biti i photo corner na kupalištu Slatina gdje će se posjetitelji moći fotografirati uz posebno pripremljenu šalicu veliku gotovo dva metra kako bi ponijeli sa sobom i foto uspomenu na ovogodišnji opatijski Festival kave.


Istodobno, ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer bit će postavljena interaktivna skulptura »S kamelijama na kafe« koja je nastala u suradnji talijanske škole za cvjetnu umjetnost Laboratorio idee i cvjetne dizajnerice Christine Cianci, stoji u najavi TZ-a Grada Opatije.